Škola astronomije
Kliknite na logo

Astronomska grupa Društva istraživača "Vladimir Mandić - Manda" Valjevo u saradnji sa Narodnim muzejem Valjevo u Međunarodnoj godini astronomije organizuje edukativni program za učenike završnih razreda valjevskih osnovnih škola pod nazivom Škola astronomije.

Program će biti realizovan kroz predavanja koja će biti održana u ugodnom ambijentu planetarijuma Narodnog muzeja Valjevo (danas poznatijem kao kafeu muzeja), svake subote od 18 časova, počevši od 28. februara 2009. godine.

Predavanja su koncipirana tako da nadoknade nedostatak astronomije kao predmeta u školama koji vršnjaci naših mladih Valjevaca širom razvijenog sveta već uveliko izučavaju, a sa druge strane da budu interaktivna i zanimljiva. Polaznici Škole astronomije će se upoznati sa temama poput aktivnost Sunca, evolucija zvezda, elektro-magnetni talas, galaksija, crna rupa, planete, mala tela Sunčevog sistema... Predavači koji će gostovati su naši iskusni profesionalni i amaterski astronomi, studenti astronomije i astrofizike, saradnici Istraživačke stanice Petnica sa programa Astronomija i članovi Astronomske grupe Društva istraživača.

Porgram Škole astronomije biće praćen astronomskim posmatranjima, projekcijama edukativnih filmova i prezentacijama modernog astronomskog softvera. Učenici će nakon završetka programa imati priliku da nastave aktivno da se bave ovom naukom u Astronomskoj grupi Društva istraživača u Valjevu.


Komentari

  • Boris Saksida said More
    Dragane,....baš lepo!A Marino.....baš... 7 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    Ko bi sve to (barem malo!)... 7 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    R.I.P. 7 sati ranije
  • Neđo said More
    Čovjek na Mjesecu do kraja ove decenije... 18 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 23 sati ranije

Foto...