eni5

U Muzeju Hercegovine Trebinje, koji je bio ovogodišnji partner „Evropske noći istraživača“, održan je zanimljiv program u okviru obilježavanja ove manifestacije.

Kustosi Muzeja Hercegovine predstavili su svoje naučne oblasti i kako izgleda istraživački rad u muzeju. Posjetioci su imali priliku da kroz interaktivne radionice saznaju nešto više o istoriji umjetnosti, arheologiji, etnomuzikologiji i istoriji. 

Održan je i kviz znanja kao i posmatranje kroz teleskop. Posjetioci, naročito najmlađi bili su izuzetno zainteresovani za posmatranje nebeskih tijela, a vidjeli su Saturn sa njegovim prstenovima, njegov satelit Titan te različite zvijezde.  

Iz Muzeja Hercegovine su zahvalili Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ za pomoć u organizaciji manifestacije, kao i „Trebinjskom astronomskom udruženju“ koje je pomoglo malim i velikim istraživačima da upoznaju zanimljiv svijet planeta i zvijezda.

Manifestacija „Evropska noći istraživača“ održava se od 2012. godine i za cilj ima promovisanje i popularizaciju različitih naučnih disciplina. 

eni4

 ALBUM FOTOGRAFIJA (8sam fotografija)

 


Komentari

  • Boris Saksida said More
    Baš lepo,...pozdrav svima-drugi put,kad... 5 dana ranije
  • Baki said More
    Fascinantno. Ono što je ovde, po meni,... 5 dana ranije
  • CRNA RUPA SVEMIRA al... said More
    Realnost je kontrolisana halucinacija... 6 dana ranije
  • Ljubiša said More
    Da, juče još jedna solarna baklja.... Pre 1 nedelje
  • lidija said More
    prredivno :D hvala autorima, zavidim... Pre 1 nedelje

Foto...