I n t e r a k t i v n a   i z l o ž b a

NAUKA I INFORMATIKA ZA SVAKO DETE

27. novembar - 01. decembar 2023. godine
od 10 do 18 časova

Rektorat Univerziteta u Novom Sadu
Dr Zorana Đinđića 1, Novi Sad

Organizatori
prof. dr Stevan Jokić, Ljiljana Jokić, prof. dr Maja Stojanović i dr Branka Radulović.

Za organizovane posete izložbi javiti se na adresuOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izlozba1

Namera je da se deci i učenicima svih obrazovnih nivoa prikažu eksperimenti, plakati i knjige kroz koje će moći lakše da razumeju potrebu za integrativnim pristupom izučavanju prirodnih pojava i savremenih tehničko-tehnoloških ostignuća. Krećući se od biogasa kao primera savremenog energetskog problema, pa do kodiranja (kako od njegovih početaka tako i do njegove savremene upotrebe), učenici će moći da kroz jednostavne eksperimente uoče sprepletanost prirodnih nauka.

Cilj Izložbe je da se deci i učenicima prikažu jednostavni eksperimenti, praćeni odgovarajućim plakatima i knjigama, koji prikazuju svetske probleme, ali, istovremeno, od učesnika Izložbe zahtevaju spajanje informacija iz različitih prirodnih nauka u jednu koherentnu sliku.

Uzrast - Izložba je namenjena posetiocima svih uzrasta, iako je više orjentisana ka deci i učenicima, značajno je da se i roditeljima približe drugačiji pogledi na prirodne nauke koji u osnovi uključuju eksperimente, odnosno neposrednu interakciju sa fizičkim pojavama.

Izlozba3

Projekat: Ruka u testu u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji

Posetioci će imati mogućnost da sami izvedu jednostavne eksperimente, da posmatraju i da istražuju različite naučne oblasti i informatike. Pored toga moći će da pogledaju postere i knjige.

 


Komentari

 • Aleksandar Zorkić said More
  Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... Pre 19 minuta
 • Miki said More
  Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... Pre 34 minuta
 • Baki said More
  Dobar izbor. Popularno rečeno... 6 sati ranije
 • Baki said More
  “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 12 sati ranije
 • milena said More
  Mmm hvala, autoru, veliki zagrljaj :D 2 dana ranije

Foto...