Danas, 3. avgusta 2021, nakon nekoliko online sastanaka, u Novom Sadu, na Ribarskom ostrvu održan je radni doručak vodećih članova nekoliko udruženja za razvoj i popularizaciju nauke - pod radnim nazivom - Centar.

IMG 2314

 

Cilj sastanka je bio dogovor oko racionalnijeg i efikasnijeg korišćenje intelektualnih i materijalnih resursa te daljeg unapređenje rada ljubitelja astronomije i drugih nauka koji su inače već delimično angažovani oko opremanja i automatizacije opservatorije u Mladenovu, astronomskog kampa, maratona i sličnih aktivnosti. Izneseno je više ideja od kojih je svaka atraktivna na svoj način ali upravo je zato i napravljen sastanak kako se zajednički resursi ne bi ubuduće rasipali, te kako bi se objedinio zajednički rad. 

Zaključak sastanka je bio da postoji solidan potencijal za zajednički, ali i pojedinačni rad, te je određeno radno telo zaduženo da sastavi izveštaj sa zaključcima sa ovog sastanka, da svaki član grupe u narednih deset dana radi na prikupljanju dodatnih informacija kako bi se tokom meseca izašlo sa konkretnijim predlozima daljeg rada.

IMG 2344
S leva na desno: Penjivrag, Gagić, Milutinović, Zorkić

 


Komentari  
Aleksandar Zorkić
+1 #2 Aleksandar Zorkić 07-08-2021 12:13
Citat Oliver:
Ko to plaća? Ručak na vodi, veče u operi... CIA, snajka? :lol:

Doručak je platio Gagić. Sledeći ću ja. Pa tako se radi među prijateljima.
Oliver
0 #1 Oliver 07-08-2021 00:02
Ko to plaća? Ručak na vodi, veče u operi... CIA, snajka? :lol:
Dodaj komentar