Istarski tim u Zagrebu

IMG 20210309 120819

Veleposlanstvo Ruske Federacije i Rossotrudničestvo organiziralo je 09. marta u Zagrebu,  Park Stara Trešnjevka, pored biste Jurija Gagarina, prvog čovjeka u svemiru, proslavu povodom njegova rođendana.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio Veleposlanik Ruske Federacije, Nj.E.g. Andrej Nesterenko istaknuvši kako Gagarinov let u svemir predstavlja uspjeh cijelog čovječanstva, Gagarin ne pripada samo Rusiji već cijelom svijetu koji to itekako prepoznaje. Veleposlanik Kazahstana Tolezhan Barlybayev istaknuo je važnost međunarodne suradnje pritom spomenuvši kako je Gagarin u svemir poletio sa raketodroma Bajkonur, na teritoriji današnjeg Kazahstana. Epidemiološke mjere ograničile su broj sudionika iako su brojni namjernici sa zanimanjem ispratili događanje. Kao počasni gosti Veleposlanstva RF i Rossotrudničestva pozvani su članovi Astronomske udruge Vidulini; Marino Tumpić, Mellani Sabo, Daniela Kovačević, Marina Tumpić Nenad Perković i Ogren Variola. Tumpić se domaćinima zahvalio riječima; „Dragi prijatelji čast nam je sudjelovati na ovom događanju, zahvaljujemo Vam na ukazanom povjerenju i suradnji u provedbi projekata na kojima zajedno radimo“, pozvavši organizatore na veliko događanje koje će organizirati u Puli 12. aprila, na dan kada se obilježava 60-ta obljetnica Gagarinova leta u svemir.

Veleposlanik Nesterenko izjavio je kako se ove godine centralno događanje za Hrvatsku i Europu vezano uz obilježavanje godišnjice Gagarinova povijesnog leta u svemir događa upravo u Puli (rodnom gradu Hermana Potočnika, prim. red.) te potvrdio dolazak visokog ruskog izaslanstva i svoje osobno.  

Moderator događanja bila je gđa. Elena Pilićeva Čorko, iz Europske regionalne koordinacije ruskih sunarodnjaka. 

IMG 20210309 111033

 


Komentari

 • Dragan Tanaskoski said More
  Naredna generacija veliki teleskopi u... 8 sati ranije
 • Baki said More
  Dobat tekst. Moguć samo u domenu... 16 sati ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  Koncept tamne materije počeo je da... 18 sati ranije
 • Miki said More
  Tamna materija se značajno spominje tek... 2 dana ranije
 • polux11 said More
  "...Ove rekordne anomalije znače da... 5 dana ranije

Foto...