Za vrijeme 19. Dječjeg karnevala u Areni promoviran i prvi pulski odred astronauta

prvi pulski odred astronauta pula 06022018 marino tumpic

Jučer, 06. februara, u organizaciji „Društva Naša djeca“ u Puli je održan 19. Dječji karneval sa preko 1500 najmlađih, maskiranih (maškaranih J ) nada naše budućnosti predškolskog i školskog uzrasta.

Pored prekrasnih tematskih maškaranih skupina bilo je i onih svemirske tematike. Planete Sunčeva sustava glumilo je pedesetak „planeta i planetica“ Dječjeg vrtića Pingvin, svemir je oponašalo dvadeset i petero mališana OŠ Kaštenjer a nas je posebno impresionirala skupina dvadeset i dvoje mališana Dječjeg vrtića Cvrčak.

Zahvaljujući njima Pulom je prodefilirao „prvi pulski odred astronauta“. Specijalne kacige, aluminijske cipele, bijela odijela, sustavi za održanje života na leđima, raznoliki uređaji na skafanderima i u rukama mališana, američko-ruske oznake pripadnosti i znatiželjne okice ispod vizira prava su slika i prilika budućnosti kojoj moramo težiti.

Uostalom, kada djeca prvog pulskog odreda astronauta stasaju i postanu odrasli ljudi svi će biti upućeni tehnologijama budućnosti koje danas ne postoje. Bar neki od njih raditi će na poslovima direktno vezanim uz svemirske tehnologije a možda netko od njih postane i pravi Istarski astronaut.

Glavna predstava svih sudionika imala je svoj krešendo na pozornici Arene a sam Karneval je održan pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arheološkog muzeja Istra. U isto vrijeme ali desetak tisuća kilometara zapadnije, na Floridi, skupina odrasle djece SpaceX-a sa istim žarom u očima poput naših mališana vršila je posljednje pripreme za lansiranje najjače rakete danas na planeti. Djeca su naše najvrjednije bogatstvo i najjači ulog u budućnost! 


Komentari

 • polux11 said More
  Naljutiće se Kinezi što njihove... 19 sati ranije
 • Boris Saksida said More
  Neka vam uspije,baš lepo!!!!!!!lp 22 sati ranije
 • Baki said More
  Dobar izbor. Kakva je budućnost... 2 dana ranije
 • Baki said More
  Prvo zabeleženo zapažanje T CRB-a... 3 dana ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  Mars je imao aktivno magnetno polje u... 5 dana ranije

Foto...