Za vrijeme 19. Dječjeg karnevala u Areni promoviran i prvi pulski odred astronauta

prvi pulski odred astronauta pula 06022018 marino tumpic

Jučer, 06. februara, u organizaciji „Društva Naša djeca“ u Puli je održan 19. Dječji karneval sa preko 1500 najmlađih, maskiranih (maškaranih J ) nada naše budućnosti predškolskog i školskog uzrasta.

Pored prekrasnih tematskih maškaranih skupina bilo je i onih svemirske tematike. Planete Sunčeva sustava glumilo je pedesetak „planeta i planetica“ Dječjeg vrtića Pingvin, svemir je oponašalo dvadeset i petero mališana OŠ Kaštenjer a nas je posebno impresionirala skupina dvadeset i dvoje mališana Dječjeg vrtića Cvrčak.

Zahvaljujući njima Pulom je prodefilirao „prvi pulski odred astronauta“. Specijalne kacige, aluminijske cipele, bijela odijela, sustavi za održanje života na leđima, raznoliki uređaji na skafanderima i u rukama mališana, američko-ruske oznake pripadnosti i znatiželjne okice ispod vizira prava su slika i prilika budućnosti kojoj moramo težiti.

Uostalom, kada djeca prvog pulskog odreda astronauta stasaju i postanu odrasli ljudi svi će biti upućeni tehnologijama budućnosti koje danas ne postoje. Bar neki od njih raditi će na poslovima direktno vezanim uz svemirske tehnologije a možda netko od njih postane i pravi Istarski astronaut.

Glavna predstava svih sudionika imala je svoj krešendo na pozornici Arene a sam Karneval je održan pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arheološkog muzeja Istra. U isto vrijeme ali desetak tisuća kilometara zapadnije, na Floridi, skupina odrasle djece SpaceX-a sa istim žarom u očima poput naših mališana vršila je posljednje pripreme za lansiranje najjače rakete danas na planeti. Djeca su naše najvrjednije bogatstvo i najjači ulog u budućnost! 


Komentari

 • Duca said More
  Vidi se ogromna razlika između snimka... 5 sati ranije
 • dragant said More
  Venera. Najsjaniji objaketa na nebu... 11 sati ranije
 • Ljubomir said More
  -
  - Venera. - O tome sam javio u clanku:... 22 sati ranije
 • Lale said More
  Koja je to najsjanija zvezda ili planeta... 1 dan ranije
 • janja91 said More
  :) divno, smeh i astrnomija, divno,
  ... 2 dana ranije

Foto...