etiopija5

Evo, posto sam vec nekoliko dana u Adis Abebi, privikao sam se na klimu Etiopije pa da se javim svima. Posto sam sa Letenke krenuo u zadnjem momentu do samog poletanja je sve bilo uzurbano. Jos uvek sam razmisljao o tome kako nisam ostao na celom kampu a vec sam uveliko bio iznad Sredozemlja.

Povod za moj odlazak u ovu africku zemlju je godisnji odmor i to sto imam prijatelja koji vec 3,5 godina zivi u glavnom gradu etiopije. Medjutim, i Sasa Zorkic me je prekorno pitao mailom pre neki dan zasto me uopste vidi online i zasto nisam na safariju. Ispostavilo se da to sto je u Etiopiji dialup Internet nije dovoljno za ne konektovanje, i da su moji prijatelji bili u pravu kada su rekli da je trebalo da izaberem zemlju bez telekomunikacione infrastrukture za odmor.

etiopija3
Generalni sekretar Etiopskog Svemirskog drustva (levo) i njihov koordinator za MGA (desno)

Pored svega sto obilazim i upoznavanja ove prelepe, zelene africke zemlje, zemlje koja razbija sve predrasude koje imamo o africkom kontinentu, danas sa iskoristio svoj boravak ovde i sreo se sa ljudima koji koordiniraju aktivnosti na obelezavanju Medjunarodne godine astronomije u Etiopiji. Razgovarali smo o stanju astronomije ovde, o MGA aktivnostima, amaterskoj astronomiji, medjusobnoj saradnji, ali o tome vise kad se vratim u nekom opsirnije clanku (obecao sam to Sasi). Oni su mi dogovorili i sastanak u Ministarstvu nauke i tehnologije, a zamolili su me i da naredne nedlje odrzim predavanje na fakultetu u Adis Abebi.

etiopija6

Da li sam rekao da sam ovde na odmoru?

etiopija4

etiopija1

Dakle, lep pozdrav svim citaocima, saradnicima Astronomskog magazina, svim ucesnicima Letenke. Nadam se da jos uzivate u utiscima sa ovogodisnjeg kampa.


Komentari

  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... 11 sati ranije
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... 11 sati ranije
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 16 sati ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 22 sati ranije
  • milena said More
    Mmm hvala, autoru, veliki zagrljaj :D 2 dana ranije

Foto...