terraN 2012
TerraN

Jučer je u redakciji Regionalexpressa, naseg generalnog medijskog pokrovitelja, promovirano originalno, službeno vino Istarskog svemirskog programa „terraN", berba 2012. Svega četrnaest butelja učinjeno je iz plodova vinograda s lokacije Vidulini.

Ovo je vino jedino vino u Hrvatskoj ali i šire koje se ne može kupiti već samo dobiti. Riječ je o vinu dobivenom od Istarskog terana. Naziv vina „terraN" potječe od izvedenica dvaju pojmova; Tera=Zemlja i teran=sorta vina. Unazad nekoliko godina krenulo se s proizvodnjom ovog raritetnog vina i to na način da se poslovi oko vinograda odrađuju samo noću pod zvijezdama i za vrijeme punog Mjeseca. Trsje se ne tretira preparatima već su plodovi isključivo rezultat prirodnih procesa. Tijekom godina proizvodnja vina varira no u načelu riječ je o desetak do maksimalno dvadesetak butelja. Berba 2012. koja je predstavljena u redakciji Regional Expressa naslovljena je kao „limited edition" u svega četrnaest butelja. Etiketa je učinjena od strane članova AUV a fotografiju mjeseca snimili su Marcela Rasonja i Marino Tumpić s lokacije na kojoj se nalazi i samo trsje.

U preostalim buteljama je iz lanjske godine berbe preostale su još svega četiri staklenke punjene ovom raritetnom crvenom tekućinom a one će biti predstavljene tijekom lansiranja atmosferske sonde HISTRION-5 i HISTRION-6BIO negdje u ljeto ove godine. Prema redu vožnje u potonjoj sondi na put prema 30 km visine krenuti će i specijalni modul sa 0.25l vina. terraN orginalno je, službeno vino Istarskog svemirskog programa i ne može se kupiti..

 


Predstavljena posebna edicija vina terraN - 2011


Komentari

 • polux11 said More
  "...Ove rekordne anomalije znače da... 1 dan ranije
 • kole99 said More
  prelijepo, koja je mto sila, velicina,... 2 dana ranije
 • Baki said More
  Gauss je voleo da kaže da je matematika... 3 dana ranije
 • polux11 said More
  Genijalne stvari su tako jednostavne.... 3 dana ranije
 • Neđo said More
  Ovo je đavolje pitanje :)

  Svakako,... 3 dana ranije

Foto...