terraN 2012
TerraN

Jučer je u redakciji Regionalexpressa, naseg generalnog medijskog pokrovitelja, promovirano originalno, službeno vino Istarskog svemirskog programa „terraN", berba 2012. Svega četrnaest butelja učinjeno je iz plodova vinograda s lokacije Vidulini.

Ovo je vino jedino vino u Hrvatskoj ali i šire koje se ne može kupiti već samo dobiti. Riječ je o vinu dobivenom od Istarskog terana. Naziv vina „terraN" potječe od izvedenica dvaju pojmova; Tera=Zemlja i teran=sorta vina. Unazad nekoliko godina krenulo se s proizvodnjom ovog raritetnog vina i to na način da se poslovi oko vinograda odrađuju samo noću pod zvijezdama i za vrijeme punog Mjeseca. Trsje se ne tretira preparatima već su plodovi isključivo rezultat prirodnih procesa. Tijekom godina proizvodnja vina varira no u načelu riječ je o desetak do maksimalno dvadesetak butelja. Berba 2012. koja je predstavljena u redakciji Regional Expressa naslovljena je kao „limited edition" u svega četrnaest butelja. Etiketa je učinjena od strane članova AUV a fotografiju mjeseca snimili su Marcela Rasonja i Marino Tumpić s lokacije na kojoj se nalazi i samo trsje.

U preostalim buteljama je iz lanjske godine berbe preostale su još svega četiri staklenke punjene ovom raritetnom crvenom tekućinom a one će biti predstavljene tijekom lansiranja atmosferske sonde HISTRION-5 i HISTRION-6BIO negdje u ljeto ove godine. Prema redu vožnje u potonjoj sondi na put prema 30 km visine krenuti će i specijalni modul sa 0.25l vina. terraN orginalno je, službeno vino Istarskog svemirskog programa i ne može se kupiti..

 


Predstavljena posebna edicija vina terraN - 2011


Komentari

  • kizza said More
    Da,u pravu ste. Veoma malo znamo i više... 4 dana ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    AI će pomoći, ali čovek će otkriti. 4 dana ranije
  • Miki said More
    Divan tekst A.M. hvala, pitanje ??? FDa... 4 dana ranije
  • giga said More
    :-)))) Odlicno, dobro jutro AM,... 4 dana ranije
  • Mina l said More
    hvala, edikativno i informativno 6 dana ranije

Foto...