Pod nazivom "From Earth to the Solar System" (FETTSS) krije se novi web portal s predivnom kolekcijom najboljih fotografija planeta, asteroida, kometa, Sunca načinjenih teleskopima s Zemlje i svemirskim letjelicama. Tu su i motivi s Zemlje, te ilustracije na temu astrobiologije.

Projekt su osmislili i realizirali NASA, Ames Research Center's Astrobiology Institute iz Moffett Field (Kalifornija) te Smithsonian Astrophysical Observatory, Cambridge (Massachustes).

FETTSS je namijenjen javnosti i medijima a njegova je namjera pokazati svemirske ljepote u našem planetarnom sustavu. Mogli bi reći kako se na jednom mjestu sakupilo ono najprepoznatljivije iz posljednjih nekoliko desetaka godina svemirskih istraživanja. Projekt je ostvaren u sklopu NASA-ina obilježavanja Godine Sunčeva sustava s sav materijal može se iskoristiti u edukacijske svrhe diljem svijeta uz navođenje izvora ilustracija. Zavirite u desetke i desetke fotografija makro i mikro svijeta tu oko nas na web adresi  http://fettss.arc.nasa.gov/ .

 hyperion
Saćasti mjesec

enceladus

Enceladus, veliki Saturnov mjesec

 

 


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 4 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije

Foto...