logoAMKao što ste možda primetili: AM bio u šoku nekoliko dana, ma klinički mrtav, nestao sa Interneta. To se inače, iz raznih razloga, dešava svakih nekoliko godina i eto sad ponovo stiglo na red.

avion

Drukčije rečeno, iscureo je zakup domena, a iskomplikovala se procedura za njegovo plaćanje. Problem je neopisiv pa neću ni pokušavati da detaljno da ga objašnjavam, a u osnovnim crtama radi se o tome da je domen vezan za našeg astronomskog prijatelja Atilu Čipu koji živi u avionu iznad Atlantika sa povremenim spuštanjem u London ili neki grad u SAD. E sad, Atila odavno već treba da se oslobodi tog nameta (briga o domenu AM), pa smo to i pokušali, ali živimo na Balkanu i to brdovitom, pa to ne ide tako brzi i lako. Odužilo se, a alavi softver koji nadgleda da li je za domen plaćeno ili nije, pre neki dan je, biz ikakve samilosti, hladno, sa nežnošću ajkule, samo kliknuo Off. I tako AM-a više nije bilo.

E kad je Atila video koliko je procedura za domen glupava, seo je u avion (jer se vraćao u Ameriku) i kad se popeo na 10 hiljada metara, telefonom je platio za domen, jer je ispalo da mu je to mnogo jednostavnije nego da ide dugim krivudavim putevima procedure za prenos vlasnišva nad domenom. Zatim se zavalio da dremne koji sat, a AM se pojavio na Mreži.

Sad smo valda mirni jedno tri godine.


Komentari   

Ljubomir
0 #2 Ljubomir 08-08-2015 06:02
- A ja mislio: uticaj tamne materije...
leksa
+4 #1 leksa 07-08-2015 15:06
Jeej! Čitamo se ponovo! :)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži