Povodom 10 godina od kako izlazi Astronomski magazin i povodom Međunarodne godine astronomije (sve uz zakašnjenje od preko mesec dana) redizajnirali smo sajt i krenuli sa novom tehnologijom. Posla je bilo isuviše da bismo sajt do kraja uredili. Ostalo je još dosta toga što treba uraditi, ali to ćemo morati u hodu. Pokazao se kao prevelik problem da ceo AM prebacimo u Joomlu! Zato će od sada postojati Novi i Stari AM, ali stari će biti povezan sa novim linkovima. Primetićete da se sa desne strane ponekad otvara kontekstni meni koji vodi na "Još u starom AM". Usput, ćemo važnije tekstove iz starog prebacivati u novi AM.

Ima još nekih novina. Otvorene su neke nove rubrike, uveden je Blog AM, a komentri bi sada trebalo da se mnogo ažurnije postavljaju. I otvorena je mogućnost replike na kometare. Ipak, za opširnije rasprave preporučujemo naš forum.

Blog je namenjen za članke koji nisu baš čvrsto vezani za astronomiju, ali su zanimljivi i šteta je da ih ne podelimo sa vama. Ko su bogeri? Pa, videćemo. Neki su se već javili...

Naravno, nova tehnologija donosti mnogo novih pogodnosti, ali, s druge strane, moramo se pomiriti sa nekim ograničenjima, pa i sa šablonskim izgledom sajta. Nadamo se da će vam biti prijatno da šetate po novom sajtu. Javite svoje primedbe, prijavite greške. Naravno, grešaka ima i to upadljivih, ali strpite se još malo. Narednih dana trebalo bi ceo sajt da bude bolji.

Srdačno vas pozdravlja vaš AM


Komentari  

Nikola Matić
0 #4 Nikola Matić 22-02-2009 15:32
Novo rešenje sajta je lepo - minimalistički nastrojeno, savremeno i pregledno. Međutim, google gadget Astronomskog magazina ne funkcioniše...
Veliki pozdrav.
marinot
0 #3 marinot 04-02-2009 17:00
e uprvo sam gledao am .. pa mislio kako da ti napsem da mi nije legao kako bi volio...onda si razmisljam pa sto am-u ne napises kako je sve super i sve za deset.. al onda si mislim pa nemogu am-u lagat u oci...kad tad reci cu mu istinu...onda razmisljam kako mi se stari site i izgled vise dopada, osjetno vise..totalno je konfuzan ali ima dusu...pa onda mi opet dodje ispred ociju staro i novo..pa si mislim pa mozda ovo novo i nije tako lose, dapace mozda mi s vremenom postane dobro a za koji mjesec i jako dobro ili mozda i predobro...padn e mi na pamet da sam am prvi puta u zivotu ugledao ovakvog kakav je sada da bi mi se zasigurno vise dopao nego oavkao ...onda mi sjevne enki elektron u glavi i skuzim kako ipak vise nisam mlad, kako sam u najboljem slucaju u srednjim godinama, kada covjek ima potrebu da se vise ne divi i uzdise za svim novim rjesenjima nego da zadrzi i ponesto starog..uglavno m ako ti ista znaci ja cu ovu misao da sam u srednjim godinama i da vise nemogu izigravati ddecka od 16 koji se vozika u ficeku bez krova zaboraviti prije nego mi odgovoris, no da.. novi am site me je dotakno s mislima o tome kako je mala vjerojatnos da cu zivjeti jos toliko koliko sam dosad nakupio godina...uglavn om shvacas me zar ne?
Milija Jovicic
0 #2 Milija Jovicic 04-02-2009 16:45
Svaka cast na ovoj reorganizaciji! Sve najbolje urednistvu AM-a :D
Danijel Reponj
0 #1 Danijel Reponj 04-02-2009 05:30
Čestitam Astronomskom magazinu na okruglom jubileju i prekrasnim i modernim novim web stranicama! Nedostaci će se riješiti, a zadovoljstvo vaših korisnika povećati. Neka vam i idućih deset godina bude tako plodonosno kao i ove do sada. Bravo!

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži