Paralelni-svetovi2

Mičio Kaku
Paralelni svetovi
384 strana
Cena u knjžarama: 1620 dinara
Cena kod izdavača: 1220 dinara
Cena preko AM:
strelica_desno  1120 dinara
+ 100 dinara za toškove pakovanja i isporuke

RASPRODATO

Paralelni svetovi

Mičio Kaku

"U Delu 1 ove knjige, bavim se naukom o kosmosu i dajem kratak pregled pomaka u ranim fazama kosmologije s kulminacijom u vidu takozvane inflatorne teorije koja nam pruža dosad najnapredniju formulaciju teorije Velikog praska.

Tema Dela 2 je nova teorija multiverzuma – svet načinjen od većeg broja svemira od kojih je jedan naš. U ovom delu knjige razmatram mogućnost crvotočina, zakrivljenja prostora i vremena, te kako bi više dimenzije mogle da ih povezuju. Teorija superstruna i M-teorija pomerile su nas za jedan veliki korak preko Ajnštajnove teorije i potvrdile da bi naš univerzum mogao da bude tek jedan od mnogih.

Na kraju, u Delu 3, govorim o Velikom smrzavanju i o tome šta naučnici sada vide kao kraj kosmosa. Moći ćete da pročitate i ozbiljno, premda spekulativno razmatranje kako bi napredne civilizacije u dalekoj budućnosti mogle pomoću zakona fizike da bilionima godina u budućnosti napuste naš svemir i dospeju u drugi, gostoljubiviji kosmos gde bi započeli proces preporoda ili odakle bi se vratili u prošlost kada je vasiona bila toplija."

Pročitajte odlomak iz knjige   pdf button

 


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži