SimetrijaDD
Autor: Darko Donevski
Simetrija, spontano narušena
IZDAVAČ: KOV, oktobar 2012.
Proza u stihovima / neoavangarda
Strana: 83
Promotivna cena na Sajmu knjiga: 200,00 din.
pdf button Odlomak (PDF)

Izvoda iz kritike

"Ovo je jedna od prvih knjiga poezije koje predstavljaju "omnibus" pristup u modernoj srpskoj lirici. Knjiga je , u tom smislu višeslojna do te mere, da može da posluži kao naučni podsetnik, priručnik za zaljubljene ili vodič za traženje zaboravljenih civilizacija. Centralna tačka knjige je čovek i smerovi njegove evolucije praćeni u nekoliko različitih epoha i situacija. U prvom delu to su Univerzum i čovekovi još nedosegnuti ideali (pesme "Bekstvo iz singularnosti", "Saveti za putovanje kroz vreme" "Kambrijska erupcija života"), a u drugom delu to je čovek-pripadnik zapostavljenih civilizacija o kojima pisac traži pokidanu evolutivnu nit i oživljava njihove ostatke ("Indijanska", "Ispovest figure od terakote", "Kapri", "Timbuktu"). "

 

OPŠTE INFORMACIJE ZA OVOGODIŠNJI SAJAM KNJIGA 2012 u beogradu:

Potpisivanje knjige je na Sajmu u sredu 24. oktobra od 12-13h.

Knjiga je postavljena na štandu KOV-a (hala 1), promotivna cena je 200,00 dinara. Moći će da se kupi na Sajmu, a posle Sajma i u svim većim knjižarama u Beogradu i Novom Sadu.

Za prijem knjige na kućnu adresu pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži