AZCL5531 442

A ŠTA
AKO VREME
NE POSTOJI?

AutorKarlo Roveli

Oblast: Fizika; Kvantna gravitacija
Broj strana: 152
ISBN: 978-86-6024-027-1
Povez: Meki
Cena: 1.155,00 din. Sa popustom: 924,00 din.

 

 pdf  Pročitajte odlomak

 >>  NARUČITE OVU KNJIGU

Živimo li u vremenu ili možda vreme živi u nama?

Mnogi blistavi umovi su zaokupljeni tim velikim i ključnim pitanjem i novom slikom stvarnosti koja se uobličava u teorijskoj fizici – svetom bez vremena i prostora kakvim ih poznajemo. U ovom britkom tekstu, koji je nastao nakon dugih i inspirativnih razgovora i intervjua, Karlo Roveli, pionir kvantne gravitacije na petljama, opisuje svoj lični i intelektualni put od mladih i buntovnih godina do „očaravajuće avanture“ teorijskog istraživanja i čudesnih hipoteza moderne fizike. Opšta teorija relativnosti, kvantna mehanika, postanak kosmosa i sudbina crnih rupa, glavni su sastojci ovog neposrednog svedočenja o životu u srcu nauke. Na stranicama ove knjige fizika je uzbudljiva i lepa, a prepuštajući se Roveliju čitalac zaista ima utisak da je vreme stalo.

>>  NARUČITE OVU KNJIGU

 


O Izdavaču

Heliks_logoIzdavačka kuća Heliks osnovana je sa 2005. godine sa ciljem da srpsko tržište knjiga obogati najboljim svetskim naslovima iz oblasti popularne nauke. Naši čitaoci mogu da uživaju u delima pisaca koji imaju dar da formalni jezik nauke pretoče u uzbudljivo štivo što se s lakoćom čita i razume. Ričard Dokins, Brajan Grin, Mičio Kaku, Karl Segan, Met Ridli, Stiven Pinker, Ričard Fejnman, Pol Dejvis i mnogi drugi poznati autori čine stvaralačku bazu čija dela Heliks objavljuje na srpskom jeziku. Od 2009. godine u našem izdavačkom programu su i knjige srpskih pisaca, a književne oblasti smo proširili naučnom fantastikom.

Naučnopopularne knjige u izdanju Heliksa namenjene su čitaocima koji žele da dobiju jasne i razumljive odgovore na važna pitanja savremene civilizacije i tehnoloških izazova dvadeset prvog veka. One podstiču logičan i racionalan način mišljenja i kritičkog rasuđivanja, kao temeljnog životnog načela za donošenje ispravnih zaključaka.

Heliks neguje visoke profesionalne standarde - precizan i stilski oblikovan književni prevod, čitljiv slog i kvalitetnu štampu. U vremenu u kome ulaganje u znanje i kulturu predstavlja mudru odluku, potrudili smo se da naše knjige učinimo pristupačnijim osnivanjem Heliksovog kluba čitalaca. Dodatne informacije potražite na www.heliks.rs



Komentari

  • Baki said More
    Zadovoljstvo je nešto skromno dodati... 3 dana ranije
  • goran01 said More
    8) symbiotic universe!!! 8)
    hoce biti... 5 dana ranije
  • goran01 said More
    vrh:Dvrh:Dvrh evo sada sa soc net : X... 5 dana ranije
  • Baki said More
    Stvoren 1980-ih, Habbl teleskop je još... 5 dana ranije
  • polux11 said More
    800 km je jedan pedeseti deo obima... 5 dana ranije

Foto...