U vezi primedbe g. Kerlete da su radiotalasi prve veštačke stvari sa Zemlje koje su napustile Sunčev sistem pisala nam je i Sahara. Ona se brine o tome šta će o nama pomisliti vanzemaljci kada čuju kakvi smo. Evo šta kaže:

alien Krstic
Milorad Krstić, Stvor.

- I ne samo radio talasi, već, kasnije, i TV programi koji putuju svemirom, sa mnogih TV stanica. E, sad, ako neki vanzemaljci uhvate te TV programe, hipotetički, šta li će misliti o nama? Ne samo da putuju snimci ratova i razaranja koja vrši čovek, već i snimci filmova, u kojima su prikazani strava i uzas, pokolji i razne bedastoće.

Ako ti vanzemljaci ne poznaju filmsku umetnost, a i zašto bi, pomislili bi da je naša civilizacija nešto najstrašnije u svemiru i da bi je trebalo uništiti!?

Vrlo realno, ako postoje civilizacije u svemiru, do kojih bi dosle te slike.

A pre Sahare javio se i naš astronomski prijatelj Milan Mijić. Pročitao je to što je napisao Vladimir Kerleta, i dok se šetao setio se… uostalom evo šta on kaže:

- Setio sam se u šetnji početne sekvence iz filma "Kontakt." Zaplet filma je delom baziran baš na ovome što je Kerleta pisao o talasima koji su otišli u međuzvezdani prostor. Malo ko, međutim, razume tu početnu sekvencu koja je baš o tome!
Naravno, u filmu to nije urađeno kako treba, rastojanja nisu proporcionalna vremenu kako treba, ali je svejedno interesantno. Čujete sasvim kratke delove sve starijih vesti i kako se smenjuju stilovi muzike, a onda – tišina…..


Komentari

 • Mладен Поповић said More
  Sviđa i se ideja povezanih letova lakih... 9 sati ranije
 • boriss said More
  Dobra stvar....napravio sam od drveta i... 23 sati ranije
 • boriss said More
  Pozdrav svima,koji čitaju AM.Eto... 1 dan ranije
 • Danilo94 said More
  jovana83 i Duca HVALA odlicno pitanje a... 2 dana ranije
 • dragant said More
  @Baki, dobro pitanje. To pitanje je... 2 dana ranije

Foto...