Anketama nismo poklonili dovoljno paženje. Zapravo, gotovo da smo ih sasvim zanemarili. Zato sad nameravamo da ih pokrenemo i analiziramo u štampanom časopisu.

Ovog puta pitanje se odnosi na astronautiku i tražimo vaše mišljenje. Dakle, kada se jednog dana na Mesec ponovo iskrca čovek da li će to biti Kinez, Rus ili Amerikanac? Ili možda neko sasvim četvrti?

Popunite anketu. Nalazi se na desnoj strani ekrana.

mesec510


Komentari   

Danijel Reponj
0 #1 Danijel Reponj 13-04-2011 01:18
S obzirom da su Amerikanci (NASA) i službeno odustali od razvoja letjelice za put do Mjeseca i prepustili to privatnim tvrtkama, oni u dogledno vrijeme neće više skakutati po Mjesecu. Privatnicima to za sada nije prioritet.
Što se tiče Rusa, oni su u zastoju i novčanoj stisci oko bilo čega što leti dalje od ISS-a. Nemaju kapacitete koje bi mogli uposliti za takav pothvat.
Netko sasvim drugi ovoga trenutka ne postoji pa nam preostaje jedino Kina. Oni su jedini u punom zamahu što se tiče razvoja svemirskih letova i za koju godinu imaju sve izglede da postanu druga nacija koja je došla na Mjesec. Njihova je ekonomija prebacila u petu brzinu i juri nezaustavljivo naprijed, a samim time su i sredstva koja su potrebna za razvoj svemirske industrije također izdašna. Dakle, Kinezi će biti idući koji će zabosti svoju zastavu na mjesečevoj površini.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži