Oblačno vreme koristim za pregledanje i sređivanje astro-fotografija, zahvaljujući tome, na video zapisu Mesečeve površine od pre dve večeri, učinilo mi se da ima nešto neobično, mada u prvi mah nisam znao šta. Moju pažnju privukla je crna mrljica koja se pojavila na zapadnoj strani diska, i bukvalno »preletela« ispod samog kratera Tiho. Snimak je nejasan, jer se i kamera kretala prema kraterima na istočnoj strani, pa se tek na samom kraju tranzita NLO-a umirila.

NLO_mini

Posle članka o krizi na Jupiteru, ispostavilo se da su moje reči bile proročanstvo koje mi se pred vlastitim očima obistinjuje. Dakako, u pitanju je izviđački Jupiterijanski satelit koji snima teren za prizemljenje ekspedicije... sasvim logično objašnjenje, zar ne?

NLO_09_Avgust

Verovali ili ne, NLO-i (ipak) postoje. Iako se na kraju ispostavi da je u pitanju neko logično objašnjenje (veštački satelit, špijunski vojni avion, komšija koji kamenom gađa golubove i sl.), postoji jedan promil slučajeva za koje ne važi nikakva logika.

Da se malo uozbiljim - ovog puta je najverovatnije bila u pitanju ptičica na velikoj daljini, sudeći po njenim malim uglovnim dimenzijama, takođe ceo let odaje takav utisak mahanja krilima. Mesec je bio u tom momentu 22 stepena nad horizontom, dakle relativno nisko, što se uklapa u ovo tumačenje. Samo jedno mi ne da mira - Jupiterijanci možda imaju krila...

Author: Zlatko Paško

Komentari

  • Boris Saksida said More
    Dragane,....baš lepo!A Marino.....baš... 4 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    Ko bi sve to (barem malo!)... 4 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    R.I.P. 4 sati ranije
  • Neđo said More
    Čovjek na Mjesecu do kraja ove decenije... 15 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 21 sati ranije

Foto...