TV Astronomija

Vanzemaljski artefakti - Šta bi vanzemaljci ostavili iza sebe kao dokaz postojanja?

VZARTEFAKTI 1

Vanzemaljski artefakti - Šta bi vanzemaljci ostavili iza sebe kao dokaz postojanja?

Ukoliko inteligentne vanzemaljske civilizacije postoje ili su postojale u svemiru, interesantno pitanje je zašto do sada nismo pronašli dokaze njihovog postojanja uprkos višedecenijskoj potrazi, I da li smo uopšte tragali na pravom mestu? U ovom videu otkrićemo šta bi sve vanzemaljci ostavili iza sebe kao dokaz postojanja, i videćemo zašto je upravo naš sunčev sistem prva logična meta u potrazi za inteligentnim životom u svemiru.

Opširnije: Vanzemaljski artefakti - Šta bi vanzemaljci ostavili iza sebe kao dokaz postojanja?

Write comment (1 Comment)

Šta kada bi Mesec eksplodirao?

Mesecif 3

What If the Moon Exploded?

"Da li je to kiša meteora? Svemirski otpad? Ne, to je nešto mnogo, mnogo gore. Naš najbliži komšija nije više pun Mesec. Mesec je eksplodirao i raspao se na milione fragmenata. Ogromne lunarne stene jure ka Zemlji. Može li nas ovo izbrisati sa lica planete? Kako bi Mesec uopšte mogao da eksplodira? I ako preživimo, kako bi gubitak Meseca promenio život kakav poznajemo?

 

Opširnije: Šta kada bi Mesec eksplodirao?

Write comment (5 Comments)

Šta bi bilo da je Zemlja zaista ravna?

RavnaZemlja 1

What If the Earth Was Actually Flat? (Extended)?

".....Znam, znam, već smo pričali o tome. Ali ima nešto očaravajuće u tome. Sunčevo pomračenje ravne Zemlje. Dijagonalno rastuće drveće. Veliki zid od leda, koji čuva NASA, naravno. Ravnozemljani sigurno imaju veliku maštu. Ali šta ako su bili u pravu? Kako bi se Zemlja držala u svemiru? Da li bi se okretao oko Sunca ili bi Sunce rotirao oko njega? I zašto nikada ne biste otišli ​​do ivice Zemlje?

 

Opširnije: Šta bi bilo da je Zemlja zaista ravna?

Write comment (0 Comments)

Šta je NASA-in rover Curiosity otkrio na Marsu? – Epizoda 3

CuriosityGM243

Šta je NASA-in rover Curiosity otkrio na Marsu? – Epizoda 3

U prethodnoj epizodi serijala o roveru Curiosity, ispratili smo njegovo kretanje od mesta sletanja ka podnožju planine Šarp, kao I suočavanje sa prvim ozbiljnijim problemom kada su uočena oštećenja točkova usled kretanja po oštrim stenama. U ovom videu otkrićemo kako je protekao nastavak ove izuzetne misije, i videćemo šta je Curiosity otkrio tokom proleta komete pored Marsa.

Opširnije: Šta je NASA-in rover Curiosity otkrio na Marsu? – Epizoda 3

Write comment (0 Comments)

Šta ako upadnete u Neptun?

UNeptunu 2

What If You Fell Into Neptune?

"Velik je, plav je i rastrgaće vas - ako ste slučajno upali u jednu od njenih ogromnih oluja veličine Zemlje. Koliko god da izgleda mirno i oduzima dah površina Neptuna je opasno i surovo mesto. Dakle, ko je spreman za izlet u svemir? Hajde da otputujemo daleko u Sunčev sistem. Zašto se Neptunovi prstenovi skupljaju u određenim oblastima? Koja se blaga kriju ispod njegove atmosfere? Mogu li ljudi ići na Neptun? Kako bi izgledalo sletanje na Neptun? Gde biste mogli najduže da preživite?

 

Opširnije: Šta ako upadnete u Neptun?

Write comment (0 Comments)

5 sekundi na Saturnu

WhatIf Saturn 2

What If You Spent 5 Seconds On Saturn?

"...U ovom zadivljujućem videu pružićemo vam fascinantne uvide u neverovatna iskustva i efekte na koje biste naišli tokom tih 5 sekundi na veličanstvenoj planeti Saturn. Istražićemo očaravajuću atmosferu, očaravajuće prstenove i neuporedivu lepotu koju Saturn ima.

Pripremite se da budete zapanjeni dok pretpostavljamo intenzivne temperaturne fluktuacije, nadrealne gravitacione sile i prekrasne poglede koji vas očekuju na ovom nedokučivom putovanju. Spremite se da budete svedoci hipotetičke avanture izvan svojih najluđih snova.

 

Opširnije: 5 sekundi na Saturnu

Write comment (0 Comments)

Šta ako asterod udari u Zemlju 2024?

PadAsteroida 1

What If an Asteroid Hit Earth in 2024?

":Asteroid se kreće pravo ka Zemlji. U početku su naučnici mislili da će nas promašiti, ali su napravili ozbiljne pogrešne procene i sada, asteroid ide pravo prema našem džinovskom plavom mermeru. Šta se dalje dešava? Da li ovo znači kraj čovečanstva? Možemo li promeniti putanju asteroida?

I zašto bi se to zapravo moglo i dogoditi do 2029. godine?

Opširnije: Šta ako asterod udari u Zemlju 2024?

Write comment (1 Comment)

Milion milja daleko

MilionMiljaCrop

A Million Miles Away - Official Trailer | Prime Video

Film o istinitom događaju. Snu dečaka da postane astronaut. Ali, ne bilo kog dečaka, nego dečaka čiji su roditelji došli iz Meksika kao migranti, i sa kojima je radio na plantažama u Kaliforniji na berbi plodova. Na dugom putu od preko 30 godina, pokazao je neverovatnu volju, prevazišao je sve prepreke, postao astronuat i kao specijalista leta sa Šatlom stigao i boravio na Međunardnoj kosmičkoj stanici.

Opširnije: Milion milja daleko

Write comment (0 Comments)

Komentari

 • Rapaic Rajko said More
  Brisaci? Neprakticno, tesko i glomazno.... 1 dan ranije
 • Baki said More
  Dobar napor. Inače, kosmički teleskop... 2 dana ranije
 • Duca said More
  Nemamo sreće, jedine dve bliske... 3 dana ranije
 • Baki said More
  Kada je reč o životu u Svemiru, ljudi... 4 dana ranije
 • Saša said More
  Radi se na popravci kvara foruma. 5 dana ranije

Foto...