18. - 21. 07.2013.

AKL2013


Neki detalji iz programa AKL 2013

Aurora iz Finske

Martin Stojanovski iz Skopskog AD, stari kamperaš, bio je u Finskoj početkom ove godine i posmatrao auoru. Napravio je mnoštvo divnih fotografija.

Aurora-Boite-na-aurorata1 Aurora-Put-the-light-up

Gran Sasso

O ovoj čuvenoj laboratoriji i šta se tamo radi - prof. dr Dušan Mrđa

gran-sasso

Curiosity!

Astronomska grupa “Pinki” Odreda izviđača “Pinki” u Sremskoj Mitrovici napravila je ovaj model MSL-a.

msl2

 

Aleksandar Kočić iz astronomske grupe kaže: "Zahvaljujući prijateljima spremili smo modele CURIOSITY-ja u formatu A3, digitalno oštampane na kartonu 160 g/m2, što omogućava uvid u sve lepote ovog rovera, ali tek kada sastavite model (dužina 33cm!)."

Dakle, dođite u radionicu da napravite sebi jedan divan rover. Inače, ista astronomska grupa je odštampala i ograničenu količinu (desetak) majica za ovu priliku, tj. sa logom:

lsp2013

MSL294w

 

SF knjiga "Potomstvo"

verzija-001 "Da li će potomstvo ljudske vrste predstavljati simbiozu mašina i ljudi? Može li se smrt pobediti korišćenjem novih tehnologija? Koliko je softer nastao na osnovu genetskog materijala davno preminule devojčice zapravo stvarna osoba, prihvatljiva od ostatka čovečanstva? Autor otvara ova pitanja kroz ljubavnu ispovest kapetana Vladimira, koji je sve žrtvovao kako bi stekao potomstvo sa svojom platonskom dragom.
Paralelno sa ovom fantastičnom ljubavnom pričom, autor otkriva mogući geopolitčki odnos snaga u Sunčevom sistemu budućnosti, i prikazuje nekoliko novih tehnologija poput: genetskog inženjeriga, subvokalne komunikacije, sinapsa između živog i "neživog" nervnog sistema...

Knjigu će predstaviti njen autor, Goran Ćurčić. Takođe, knjiga će moći i da se kupi i to sa potpisom autora.

O knjizi „Potomstvo“ Gorana Ćurčića

Pozadinsko zračenje

Govoriće prof. dr Ivan Aničin.


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži