AKL150

Ne bi bilo ovako dobrog kampa da nije dobrih ljudi. Ponekad i zaboravimo da ih pomenemo, jer su oni tihi i gotovo neprimetni. Retko ko u kampu i zna da su nešto lepo uradili. A oni se ne hvale.

 

Evo da bacimo malo svetla na njih.

150

Predrag Prentić. Prvo je dolazio u kamp da sluša predavanja i gleda po livati teleskope, i kroz njih. Posle je i sam kupio teleskop i tako se pridružio zajednici teleskopdžija. Onda je jednog dana video neke zakrpe u našoj opremi i da nam fali platno, da nemamo ozvučenje itd. pa je rekao: „Slušaj, ako hoćete sledeće godine ću ja doneti….“

I stvarno, doneo je. A naredne godine nije više ni pitao ništa nego je samo doneo. Doneo je ozvučenje, štampač, računar, kameru, razvodnike, video projektor, platno i ne može se ni nabrojati šta još. A onda naredne godine je odštampao nekoliko stotina bedževa da delimo učesnicima. Ove godine je počeo sam da ih i dizajnira. 

Predrag ima i asistenta, a to je Mirko Zrnić, pa i njemu dugujemo zahvalnost.

A kad je video šta to Predrag radi i kako štampa one bedževe, njegov prijatelj Dragan Turčinović reče: „Baš lepo od tebe što pomažeš, evo ja ću da doniram jedno 60 šolja sa znakom kampa. To i nekoliko keramičkih čutura.“ To reče i uradi. Zatim je otišao na more a da u kampu nije ni došao jer je već imao aranžman... 

ISPRAVKA: Došao je u četvrtak pre podne sa Zlatara, prepakovao se, i došao na Letenku 🙂

Dušan Pavlović. Svaka mu čast, herojski je izgurao kamp ove godine. Mesec dana pre kampa je planirao, raspoređivao, korespondirao i dogovarao se. U kampu je dva dana po 12 sati najavljivao, vodio programe i snimao ih. I sve je teklo po planu, glatko, bez zakašnjenja. To nije ni malo lak posao. Malo je onih koji su u stanju i mnogo jednostavniji posao da rade. 

Hvale vredan je Vasilj Milidrag. Dakle, video Milidrag da kamp oskudeva u svemu i svačemu pa reče: „Evo ja ću naći neke sponzore, novaca nikad nije dosta“. Tačno, kamp je zapravo vrlo siromašan, a goste treba domaćinski dočekati, počastiti pa i nahraniti, a takmičare nagraditi, makar i sasvim skromno.  

I Vasilj je zaista obezbedio novac od kojeg smo podmirili neke troškove, recimo kupili smo majice za predavače. I još dok je trajao ovogodišnji kamp Milidrag je rekao: Hajde da za sledeći kamp krenemo na vreme, mogu ja da obezbedim i ozbiljnije donacije.

***

I šta čovek posle ovoga da kaže. Sjajni ste drugari, hvala u ime svih učesnika kampa. 

 30majMrdja

Kolekcija fotografija sa AKL2024

 

 


Komentari

  • Predrag Baralic said More
    sad ovo sto pisem nema veze sa tekstom(... 2 dana ranije
  • Baki said More
    Uvek pravi odabir aktuelnih tekstova.... 3 dana ranije
  • Trbulja said More
    Puno hvala na odličnom tekstu i... 5 dana ranije
  • Tristan Hübsch said More
    Inače, vrlo detaljni pregled raznih... 6 dana ranije
  • Tristan Hübsch said More
    Zakuvava se žestoko: Sad već ima... 6 dana ranije

Foto...