Časopis Astronomski magazin ima brojne okolnosti na svojoj strani: iskustvo dugo deceniju, velik broj dopisnika u okolini i širom planete, skromna konkurencija (ako uopšte i postoji), dobra prohodnost na raznim televizijama i novinama, sve veća popularnost astronomije u svetu itd. Problem je, međutim, malo tržište koje ne može da finansira skup časopis. To i nezainteresovanost privrede i države da pomognu.

Stoga smo se početkom godine, putem konkursa, obratili Centru za promociju nauke za pomoć. Digli smo ruke od papirnog časopisa, jer je on duplo skuplji, i planirali online, PDF izdanje. Uostalom, i u celom svetu se prelazi na elektronske verzije časopisa.

PISMO

jedna-stranica
Jedna strana budućeg časopisa - ako bude izlašao

Sa ponosom ističemo da su apel za podršku našem časopisu, pismom Centru za promociju nauke, dali neki naši istaknuti naučni radnici. Ukupno dvadeset doktora nauka i univerzitetskih profesora, od kojih skoro polovina njih razvija svoju vrlo uspešnu karijeru u SAD i Australiji, potpisalo je ovo pismo. Sa nekim od ovih naučnika imali smo i ranije saradnju, a sa nekima od njih smo sad, baš povodom ovog pisma, prvi put stupili u kontakt. Sami su se javili. Za nas je to veliko priznanje.

STANDBY

Sad ostaje da sačekamo odluku konkursne komisije Centra za promociju nauke. U međuvremenu je skupljen i materijal za prvi broj i on se polako slaže u časopis. Najavili smo ga pre neki dan.

ODGOVORI

Evo i odgovora na pitanja koja su u vezi časopisa stigla.

johnny984:

- Nešto starih brojeva ima, negde. Samo teško ih je naći.

-        -  Da, to su članci planirani za online izdanje.

-        -  U tom broju objavićemo i jedan dao vrlo zanimljive glave iz knjige Paralelni svetovi.

Astro2

-       -  Da, magazine će biti dostupan preko Interneta. Da, na ovom sajtu (naravno, sve zavisi od Centra)


Komentari   

frugorski
0 #2 frugorski 13-06-2013 23:20
Vest nije odlicna ,ali je radosna.Najvazn ije je da se iskoriste optimalno minimalni resursi.Forca juve!
johnny984
0 #1 johnny984 28-05-2013 00:08
Hvala na odgovorima. Držimo vam palčeve.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži