Povodom komentara čitaoca draganta na razgovor sa tribine Artemis – povratak na Mesec hajde da kažemo nešto.

Dragant reče:

Gledao sam ali nisam izdržao do kraja. Diskusija je raplinuta, očigledno iz želje da se što više pokrije. Da se nadamo kada bude lansiranje, da će priča jezgrovitija jer će biti usmerena na tu misiju. Otežavanje za slušanje je nizak kvalitet slike i tona. Ne znam šta bi drugo trebalo upotebiti umesto Skajpa za konferenciju, verujem da postoji. Mislim da sagovornici trebaju da budu poznavaoci iste oblasti da bi jedan drugoga nadopunjavali a i da bi suprostavili mišljenja. To tada može da dovede do žive i zanimljive diskusije. Voditelj treba da ima uanpred spremna pitanja, koja može unapred da podeli gostima da bi se oni spremili.

DSC 0165

- To je sve tačno, slažemo se, čestitke na analizi, svesni smo toga. Ali to je ono što mi možemo da ponudimo i ko očekuje više, biće razočaran. Zato je bolje da ti naši čitaoci i gledaoci gledaju ovakve emisije na TV Pink, RTS i na drugim moćnim televizijama. Te televizije imaju profesionalnu opremu, odlične kamere, mikrofone, profesionalne novinare, reditelje, organizatore, kamermane, tonske snimatelje, reportere, voditelje itd. Ne znam zašto bi neko gledao nas amatere kada ima na raspolaganju profesionalne televizije… ah da, da, pa zato što te televizije ne prave emisije o lansiranju raketa. 

Ali šta da se radi, možete dakle da birate šta ćete da gledate: ili neprofesionalne, emisije niskog kvaliteta koje postoje, ili profesionalne emisije odličnog kvaliteta koje ne postoje. Izbor je na vama 🙂  

No šalu na stranu, objasnili smo da je ova emisija bila probna i zato nije ni bila unapred najavljena (pročitajte niže tu našu napomenu koju smo objavili u članku o tribini). Ona je pokazala neke mane. Neke od tih mana možemo da ispravimo, neke ne. Sledeća emisija zato neće biti mnogo bolja i to unapred govorim. Ali mi ćemo je održati zato što nam je prijatno da o nekoj temi razgovaramo. To je naš način da se intelektualno relaksiramo. Postoji bezbroj interesantnih tema i prema njima ćemo birati učesnike. Ali da bi neko bio učesnik potrebno je ne samo da dobro poznaje neku temu, nego i da ima minimum tehnike za uključivanje u video konferenciju, da u zakazanom terminu bude slobodan i da želi da učestvuje u razgovoru. Ta četiri zahteva se ne poklapaju uvek.

Dakle, pričaćemo i dalje. Ako ti naši razgovori nekog interesuju strimovaćemo ih. Ako ne, nećemo – ali ćemo i dalje razgovarati i bez publike zato što je to, kako rekoh, prijatna intelektualna relaksacija.

DSC 0040

Objašnjnje iz članka o tribini Artemis....

TEST

Taj razgovor je strimovan na Youtub kanalu i mogao je da se prati uživo. ALI, ovo je važna napomena, to je bila proba pred mnogo važniji razgovor koji je planiran za 27. maj. Upravo zato, što je razgovor bio samo test on nije bio najavljen i za njega je znalo samo nekoliko prijatelja koji su se zatekli aktivni na internetu i koji su takođe imali zadatak da vrše testiranje strimovanja. Dakle, svesni smo nekih tehničkih problema i nedostatka iskustva u ovom vidu komuniciranju sa javnošću, i nastojaćemo da neke detalje u narednim ovakvim razgovorima popravimo. Ipak, računamo da je našim čitaocima i gledaocima važnija tema i ono što je izgovoreno od nekih tehničkih i estetskih propusta. 

A sad, ukoliko vas odgovori na pitanja s početka interesuju pogledajte snimak razgovora.


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 5 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije

Foto...