Komentari  
Aleksandar Zorkić
-6 #5 Aleksandar Zorkić 18-04-2020 14:31
Citat dragant:
Svrha ovakvih video priloga je da anglosaksonci prikriju prave razmere svojih nedela a preuveličava zločine onih kojima su najčešče upravo oni bili največi dželati. ...

Sigurno tamo neke vlasti na zapadu sede, nervozno grizu nokte i razmišljaju: ogrezli smo u zločinima, šta da radimo? E da, hajde da snimimo filmić, preuveličamo zločine Huseina, Staljina, Hitlera itd. pa ćemo tako da prikrijemo razmere naših nedela. A zna se da Lepold II ništa nije kriv nego je bio inspirisan.

Ma, hajte molim vas. To je naivno. Politika se odvija na mnogo, mnogo, mnogo višem nivou od privatnih Youtube filmića.

Sem toga, otkud vam ideja da su zapadnjaci podelili Koreju? To jednostavno nije tačno.
Aleksandar Zorkić
-4 #4 Aleksandar Zorkić 18-04-2020 14:30
Citat Stavra:
Sta ima veze ovaj clanak sa Astronomijom ili Kosmonautikom, odnosno sta trazi na ovom sajtu?

U pravu ste, nema nikakve veze. Ali postoje događaji koji nemaju veze sa astronomijom, ali su vrlo interesantni ili jednostavno mogu dobro da posluže za relaksaciju i zabavu. E za takve priloge postoje u AM odeljci Blog, Zabavnik i Relaksacija. Ok bilo bi bolje da smo ovaj klip stavili u jednu od tih rubrika.
dragant
+4 #3 dragant 17-04-2020 19:29
Svrha ovakvih video priloga je da anglosaksonci prikriju prave razmere svojih nedela a preuveličava zločine onih kojima su najčešče upravo oni bili največi dželati. Na primer Irak. Oko 2 miliona dece je stradalo zbog zapadnih sankcija nametnute Iraku. Na to, bivši državni US sekretar, Medlin Olbrajt kaže da je bilo opravdano. Severna Koreja. Zapadne sile su je podelile i zaratile isti narod. Zločini Leopolda II su bili inspirsani zločinima koje je Engleska sprovodila širom planete gde su imali kolonije. Kina, dva veka su Englezi držali potlačenom Kinu, navukavši 30% stanovnika na opijumsku zavisnost. Srećom Kina je uspela da revolucijom izađe iz ropskog položaja i da se surovo obračuna sa engleskim slugama i svim narkomanskim zavisnicima. Naravno da će ga Englezi zbog toga proglasiti najsurovijim diktotorom. Kao što su pre godina pokušali da proguraju rezoluciju u UN da su Srbi genocidni narod. Bolje da redakcija ne načinje neke istorijske teme.
Stavra
+3 #2 Stavra 17-04-2020 19:28
Sta ima veze ovaj clanak sa Astronomijom ili Kosmonautikom, odnosno sta trazi na ovom sajtu?
Petar
+4 #1 Petar 16-04-2020 22:12
U periodu 1870-1900 godine, u Indiji je bio organizon prinudni otkup zita (da, isto ono sot je nekoliko godina bilo u FNRJ). To je izazvalo glad sirokih razmera, pa se procenjuje da je direktno izazvalo smrt 30 miliona ljudi. To je bilo za vreme kraljice Viktorije.
Jos malo poredjenja - to je milion ljudi godisnje. Hitler je u periodu 6 godina umorio oko 6 miliona Jevreja - milion godinje.
Dodaj komentar


ODABRANA MESTA
Svet nauke
ADNOS vivafizika adastra
aduniverzum
astrobobo
zvjezdarnica
auvidulini eureka BOR logo
marininiafizika