Komentari   

dragant
-1 #7 dragant 24-09-2018 15:03
Što se tiče Mikijevog: Za veru se ide u crkvu. Svako veruje u nešto. Neko u nauku, neko u bližnjeg, neko u boga, neko u novac, neko u svoje sposobnosti itd... Ko je izgubio svaku veru, sa njom odlazi i nada i taj izvšava samoubistvo. Vi isto verujete, ali vam je ideja o tome maglovita. Vaše istinsko znanje o evoluciji je površno. Koliko ste knjiga o njoj pročitali? I radova koji se argumentima suporstavljau darvinizmu?
Žirafe su mogle da sa protokom vremena da dobijale sve duže vratove i tome slično. U pitanju su varijacije. Čak smo i mi svedoci da su generacije na našim prostorima od 1950-tih godina sve više rastom.
Volim nauku i tehnologiju. Ali ne prihvatam objašnjenja za Malog Pericu. I dalje smo istinski daleko od odgovara, kako je nastao svet, život i svest. Osim ako vas zadovoljavaju jednostavna objašnjenja tipa iz ničega - flukutacijom vakuma, kupkom u praokeanu pomognuta munjama i sl. Čovek je nastao od majmuna i samo majmuna, a majmun od stene i vode. Istinski odgovori su mnogo dublji. Zbog toga i nemamo odgovore na suštinska pitanja. Fermijev paradoks npr. Verovatno i nje paradoks nego smo ga mi sebi tako nametnuli polazeći od klizavog termina evolucije kosmosa, zvezda, planeta, života.
(admin treba da uvede drugi sistem komentara, ovaj je prilično nezgrapan i ne omogućava kvalitetnu diskusiju. Npr Disqus ili FB komentari)
dragant
-1 #6 dragant 24-09-2018 15:00
Švedski biolog Soren Levtrup: 'Verujem da će jednog dana darvinovski mit biti tretiran kao najveća obmana u istoriji nauke'.
Britanski evolucionista Le Gros Klark kaže: 'Da se evolucija stvarno desila, može se naučno dokazati samo otkrićem fosilizovanih ostataka reprezentativni h uzoraka pretpostavljeni h prelaznih tipova. Ključni dokaz za evoluciju moraju omogućiti paleontolozi, čiji je posao da proučavaju fosilni zapis. Međutim, da bi evolucijom nastali milioni postojećih i izumrlih biljnih i životinjskih vrsta, bilo je potrebno desetak miliona paralelnih evolucija, a svaka od njih bi imala milione stepenika.Svaki od njih bi morao da ima hiljade ili milione predstavnika - svaka vrsta je morala na svakom stepenu 'evolucije' imeti mnoge predstavnike, kao što i danas postoje, na primer, milioni miševa, a ne samo nekoliko njih. Tako bi sasvim formirane biljke ili životinje bile samo mali procenat ukupne populacije koju je imala svaka zasebna evolucija. Međutim, do danas su nađeni milioni fosila, oko 250.000 vrsta, a svi su sasvim formirane biljke i životinje. To je tačno ono što predviđa model stvaranja po kojem su sva živa bića nastala sasvim formirana. Itd...
miki
+5 #5 miki 17-09-2018 07:32
@rajs
Ne morate da verujete ili ne verujete. Za veru se ide u crkvu. Naučne teorije se zasnivaju na istraživanjima, posmatranjima i analizi prikupljenih dokaza.
BojanB
+4 #4 BojanB 14-09-2018 10:29
@rajs aj mozda palite ili sl. a ako ste ozbiljni volio bi da mi objasnite koji je to naš nivo inteligencije. Iz vašeg komentara rekao bi da tvrdite da ide Bog pa mi pa onda stoka i ostale amebe.
Ok verujem da se desilo cudo kad se svest rodila i da imamo IQ veca par puta od šimpanze ali ubeđen sam da mi možemo tek da postanemo čudo.

Ja koliko vidim svi mi imamo neki stepen inteligencije koji je očito nedovoljan, npr, grešimo u saobraćaju, pogrešno procenjujemo ljude i situacije, zaboravljamo sta smo juce tacno rekli, treba nam nekad puno vremena da nesto savladamo itd itd
Ratujemo, napadamo, varamo iz neznanja, nesigurnosti... treba li jos da nabrajam.

Ne srećem na ulici bas puno neke "inteligencije" , da krenem od samog sebe :)

"Apsolutno je nemoguće da se sve posloži da dođemo na ovaj nivo inteligencije". .. Pa sad npr da slete vanzemaljci koji imaju 50x veci koeficijent, stari su.. lupam... civilizacija od milijardu godina, da pamte sve, da znaju sve, da mogu predvideti svaku nasu reakciju 20 koraka unapred.... rekli bi pa vama se ljudi nista nije poslozilo, vi ste u totalnom haosu, sudarate se kao molekuli vazduha.

Ne namećem se, ne pokušavam da unizim ljude samo iznosnim svoje mišljenje da smo daleko od "posloženog" i da mozemo tek da poradimo na svesti, znanju...
Trovach
-4 #3 Trovach 13-09-2018 21:23
@rajs...Morate se malo vise uputiti u teoriju evolucije. Ona ne moze objasniti abiogenezu, sto i nije njen posao, ali jako dobro objasnjava evoluciju vec stvorenog zivota. Ponekad u toj teoriji postoje "rupe" jer je nemoguce pronaci svaki fosil koji je bio moj predak, ali i postojanje fosila slicnih vrsta moze pomoci. Evolucionisti sami kazu da konkretna vrsta nije u nasoj direktnoj liniji, vec samo "rodjak", ali je dovoljno slicna da mozemo popuniti neke rupe u dokazima. Traziti svaki pojedini fosil kao dokaz je isto kao da od nekoga trazimo da napamet zna svaki JMBG svih gradjana Srbije. Verujte da nauka nikada nece proglasiti za istinu nesto sto nije jako provereno.
rajs
-8 #2 rajs 12-09-2018 21:07
Ne vjerujem u teoriju evolucije, šta više čak mi je pomalo smiješna. Priča za djecu. Apsolutno je nemoguće da se sve posloži da dođemo na ovaj nivo inteligencije i izgleda. Nema šanse....
Vlado
+3 #1 Vlado 11-09-2018 19:45
Dobar dan, vece !!!

Kao i uvek, odlicni, linkovi(youtube , nasa,..),
....VRH >>>PDF

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži