Eksplozija sa potpunim uništenjem! Danas u petak oko 20:50 po našem vremenu tokom sprovođenja petog statičko paljenja raketnog motora Reptor pojavila se pukotina u donjem delu strukture i što je dovelo eksplozije celokupnog metana i kiseonika koji su se nalazili u rezervoarima. SN4, koji je prošao sve prethodne statičke testove, je uništen. Prizor je bio spektakularan i može se videti u priloženom videu. Za sada nema zvaničnih komentara.

eksplozija

Pretpostavlja se da je uzrok eksplozije curenje goriva, metana ili kiseonika koji se nalaze u odvojenim rezervoarima i koji su izuzetno hladni. Pare su se zatim proširile i konačno dosegle plamen postavljen da sagoreva i time hladi rezervoare i deluje da je zapalio iscurele pare i prouzrokovao da se SN4 rasprsne, ostavljajući za sobom gomilu metala. Mask je ranije najavljivao da će taj plamen eliminisati tako što će uvesti hlađenje goriva energijom iz solarnih panela. Ako se pokaže da je to uzrok, onda je ovog puta zakasnio, ali lekcija je naučena.

Kao što smo pisali u tekstu Mask kao novi Verner fon Braun, skoro svakog dana nam stižu nove uzbudljive vesti sa livade u Boka Čiki. Radovi se nastavljaju SN5 je najdalje otišao, zatim SN6 a pojavljuju se i prvi delovi od SN7. Ranije je najavljeno da će trebati oko 20 prototipova da bi se došlo do prve verzije koja će moći da dosegne orbitu. Gledano šta je ostalo od cele strukture i postolja, nekako daleko deluje dosezanje orbite. I prethodna tri modela bila su uništena testovima na pritisak punjenjem nezapaljivim azotom.


Komentari

 • Kizza said More
  Zanimljivo otkriće. Nejasna je ta... 13 sati ranije
 • Baki said More
  Stručnjaci trenutno procenjuju... 1 dan ranije
 • mikac04 said More
  haha, toliko tekstova, auu, odlicno... 2 dana ranije
 • mikac04 said More
  bravo autoru, hvala 2 dana ranije
 • mikac04 said More
  odlican text 2 dana ranije

Foto...