Astronomsko društvo „Ruđer Bošković"

LETNJA ŠKOLA ASTRONOMIJE „BELI KAMEN 2009."
- BELI KAMEN, VIDOJEVICA, 16. VIII - 24. VIII 2009 -

Ovogodišnja, sedma po redu, Letnja škola astronomije biće održana na lokaciji Beli kamen (958 m nadmorske visine), na planini Vidojevici, 18 km južno od Prokuplja, u periodu od 16. do 24. avgusta.

Prakticna-nastava
Praktična nastava

Škola je podeljena na nekoliko oblasti u okviru kojih će polaznici biti upoznati sa metodologijom amaterskih astronomskih posmatranja i fizičkim osobinama meteora, promenljivih zvezda i Sunca, praktičnom astrofotografijom, osnovama astronomije i astrobiologije, prirodom svetlosti, kao i sa obradom prikupljenog posmatračkog materijala. Osnovnu delatnost činiće posmatranja nebeskih tela i pojava. Instruktori su spoljni saradnici i zaposleni u Astronomskom društvu „Ruđer Bošković". Uz astronomski biće organizovan i prateći program, koji uključuje izlete do zanimljivih prirodnih i istorijskih lokaliteta i ciklus projekcija naučno-fantastičnih filmova i predavanja o naučnoj fantastici na filmu.

Preliminarni PROGRAM

Najmlađi uzrast polaznika Škole je 12 godina.

Učesnici škole će biti smešteni u planinarskom domu i bungalovima Odmarališta „Beli kamen".

Učesnici treba da ponesu pribor za pisanje, baterijske lampe, priručne apoteke, komplet za prvu pomoć i odeću i obuću prilagođenu boravku noću na planini i pešačenju po planinskom terenu. Učesnici mogu poneti svoju posmatračku opremu, uz prethodni dogovor sa organizatorom (zbog gabarita opreme).

Polaznici zainteresovani za posmatranje meteora, zbog specifičnog načina posmatranja tog fenomena, treba da ponesu vreću za spavanje sa podloškom.

Za polaznike škole obezbeđen je besplatan prevoz autobusom od Beograda do Belog kamena i nazad, kao i priručnik sa beležnicom.

- Odlazak i povratak:

Autobus sa učesnicima polazi iz Beograda u nedelju, 16. avgusta 2009, u 08:00 iz ulice Tadeuša Košćuška (ispred Pedagoškog muzeja), a vraća se na isto mesto u ponedeljak, 24. avgusta 2009, u večernjim satima.

- Cena:

Po osobi: 1. Osam punih pansiona (noćenje i tri obroka) - 11 200 dinara. (U ovu cenu nisu uključeni
troškovi izleta po okolini - izleti nisu obavezni i biće naplaćivani posebno, na licu mesta.)

- Prijavljivanje:

ISKLjUČIVO elektronskim putem, preko sajta AD „Ruđer Bošković": www.adrb.org

Uplatu je moguće izvršiti u dve rate: prva rata u iznosu od 5600 dinara, najkasnije do 30. juna 2009. i druga rata, u iznosu od 5600 dinara, najkasnije do 31. jula 2009.

Prijavljenima se smatraju samo oni koji su uplatili prvu ratu (ili pun iznos) u roku od sedam dana nakon prijavljivanja na sajtu (a najkasnije do 30. juna 2009)!

Povraćaja novca nema! (U slučaju odustajanja nakon uplate, obezbediti zamenu.)

- Važna napomena:

OrGanizator (AD „Ruđer Bošković") na sebe prihvata odgovornost za: prevoz, smeštaj, ishranu i astronomski program. Za sve ostalo odgovornost snose sami učesnici! Učesnici mlađi od 15 godina moraju da imaju pratnju punoletne osobe!

Za učestvovanje u Školi obavezno je članstvo u AD „Ruđer Bošković" za 2009. godinu!

Detaljnije informacije o Školi, uplati, putu, učlanjenju u Društvo itd. mogu se dobiti:
putem telefona - 011⁄30-32-133;
putem e-mail-a - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sa prijavljivanjem treba požuriti jer je broj mesta ograničen!

slike

Bungalovi
Bungalovi
Djavolja-varos_mid
Đavolja Varoš

Caricin-grad
Caričin Grad

 

Author: AD "Ruđer Bošković"

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži