Nakon više od dva meseca razgovora i dogovora Astronomsko društvo „Univerzum“ iz Bačke Palanke donelo je odluku da pokrene nov časopis za popularizaciju astronomije i srodnih nauka.

raketa-crop

Janko Mravik, predsednik AD „Univerzum“ kaže:

"Smatramo da su se stekli uslovi za pokretanje ovakvog časopisa. Astronomija, zajedno sa astronautikom i svim ostalim astro- naukama je sve popularnija i u svetu i na ovim našim balkanskim prostorima i više nije retkost da i u dnevno-političkim novinama čitamo vesti o događajima iz svemira. Ali te vesti su šture, a često i pogrešno, pa i bez razumevanja napisane i zato nam je potreban štampani časopis koji će u znatno većem obimu zadovoljiti žeđ čitalačke publike za ovim znanjima.

Zato smo odlučili da u saradnji sa kolegama iz Astronomskog magazina pokrenemo časopis. Časopis će se zvati „Astronomski magazin" i biće tesno povezan sa ovim našim sajtom.

Za sada prikupljamo podatke budućim pretplatnicima."

Časopis će biti A4 formata, štampan u visokom kvalitetu i imaće 76 strana i izlaziće jednom u dva meseca. U pretplati će jedan primerak koštati 300 dinara!

Pretplatite se, POLEĆEMO!

raketa

 Komentari  

Nikola Nešković
0 #5 Nikola Nešković 31-12-2010 15:23
super je što o5 nepto ovako se započinje..
Ljubomir2
0 #4 Ljubomir2 30-12-2010 23:22
- Zasto se i dalje ne bi zvala stara "Astronomija", sta ima veze sto je u prekidima...?
Emisija Globus
0 #3 Emisija Globus 30-12-2010 09:52
Znao sam, znao sam, samo nisam znao da lepa vest dolazi iz Bačke Palanke. Znači 2011 počinje sa Astronomijom.
Pozdrav iz grada na Tamišu.
Dejan Vukosavljevic
0 #2 Dejan Vukosavljevic 30-12-2010 07:22
Posle gasenja Astronomije svi smo osetili tup bol ispod srca, kao da se rastajemo od jako drage osobe. Sasa Zorkic i Janko Mravik begin_of_the_sk ype_highlightin g     end_of_th e_skype_highlig hting su nam ovim vatrometom dodatno ulepsali Novu godinu. Sad uporedjujem - posto se pretplacujem i na Astronomy i Astronomy Now, kakav je kvalitet ova dva, svetski poznata casopisa spram nekadasnje Astronomije. Odlicni casopisi, nema zbora - ali samo dve velike teme u svakom broju i malo vesti. Astronomija je bila bogatija. Ne sumnjam da ce novi casopis naslediti sjaj Astronomije. Sasa i Janko, samo napred, ja sam se sa velikim zadovoljstvom pretplatio na novi casopis!
r2d2
0 #1 r2d2 29-12-2010 22:33
To se zove duh napredka! Od srca cestitke...

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži