Desetog oktobra ove godine u prelepoj biblioteci Astronomske opservatorije Beograd, u Beogradu na Zvezdari, održano je važno predavanje.

Moguće je da to predavanje uđe u anale domaće astronomije kao istorijska prekretnica u daljem razvoju ove drevne nauke. Moguće je, međutim, i da ono ubrzo padne u zaborav kao i mnoga druga važna predavanja do sada i kao još jedna propuštena šansa za napredovanje. To zavisi od onih koji su sastanku, tj. predavanju prisustvovali. Ko je bio prisutan? Svi značajni astronomi Srbije, više univerzitetskih profesora, mnogi aktivni astronomi amateri, novinari i zapravo svi, ili skoro svi koji imaju potencijal da pokrenu razvoj astronomije, čak ne samo u Srbiji već, putem saradnje, i u celom regionu. Treba im samo dobar plan, dobra organizacija i volja da tako nešto urade.

O tome je govorio Miroslav Filipović, profesor na Univerzitetu Zapadni Sidnej u Australiji. Nakon više od tri decenije vrlo uspešne karijere u Australiji, a i u čitavom svetu, prof. Filipović zna da proceni kapacitete za nauku jedne zemlje i kako taj kapacitet može da se iskoristi.

Detaljnije o svemu čućemo iz predavanja – čim snimak do nas dospe.

Dotle evo fotografija:

 

ALBUM FOTOGRAFIJA

AOB 3

AOB 1

AOB 2

AOB 4

AOB 5

AOB 6

AOB 7

AOB 8

AOB 9

AOB 10

AOB 11

AOB 12


ALBUM FOTOGRAFIJA (95 fotografija)
 

Komentari

  • Boris Saksida said More
    Baš lepo,...pozdrav svima-drugi put,kad... 3 dana ranije
  • Baki said More
    Fascinantno. Ono što je ovde, po meni,... 3 dana ranije
  • CRNA RUPA SVEMIRA al... said More
    Realnost je kontrolisana halucinacija... 4 dana ranije
  • Ljubiša said More
    Da, juče još jedna solarna baklja.... 6 dana ranije
  • lidija said More
    prredivno :D hvala autorima, zavidim... 6 dana ranije

Foto...