fotoaparatB

Venera i Jupiter u suton sa vizurama Pule

Moj Sony Xperia T3 nakon tri godine korektnog druženja nedavno je objavio fatalnu pogrešku čitanja sim kartice. Popravak je bio neisplativ a i došlo je vrijeme za suvremenijeg nasljednika.

Nakon kraceg pretrazivanja izbor je pao na Nokia 6.1 robusnog metalnog kućišta, pomalo nalik rusko-skandinavskoj skoli predimenzionirane mehanike. Osim potreba telefoniranja i internetiranja mobiteli su se dokazali i na podrucju astrofotografije, ponajvise u pejzaznoj astrofotografiji. Test je pao srijedu 05.09.2018. navečer na ACI marini u Puli. Suton sa morem, brodovima, (propalim) brodogradilištem Uljanik te Venerom i Jupiterom u koloritnom kadru sa na pola iskorištenim "poluidiot" postavkama pokazuje kako će Nokia 6.1 moći odrađivati takve zadatke bez problema.

U narednim danima, tjednima, mjesecima biti će još fotografija sa tehnikalijama. Sam mobitel čini se kao kvalitetni stroj u nižem cjenovnom rangu te izgleda iznimno dobro a tako i radi. Po recenzijama i testovima isti je "best buy" za mobitele do cca 300 eura.

 

Marino Tumpić

 

     

IMG 20180905 201816

 

 

Još od Marina

Sunce iz ruke - M. Tumpić

Mlad Mjesec iznad horizonta

Venera i Mesec

Vidulini Observatory pod snjegom

Posljednji dan 2016

Igre oblaka

Predzadnje ovogodisnje svitanje..

Igre oblaka

Mraz i minus dva stupnja C na Vidulini Observatory

Sumrak posljednje nedjelje oktobra

Mjesec i zviježđe Orion prije svitanja

Neradni dan na Vidulini Observatory

Sve stoji, kretanja nema

Sunčev halo

Konjunkcija Mjeseca, Venere i Saturna

Konjunkcija Venere i Jupitera - iz Istre

 


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži