tnt2013Ovog vikenda (20. i 21. decembar) u Zaječar stiže Timočki Naučni Tornado - Karavan nauke TNT! Prvi festival nauke u Zaječaru biće otvoren u petak, 20. decembra u 18 časova u sali Muzičke škole. Nakon otvaranja učenici posetioci će moći da vide pozorišnu predstavu: 

"Bez po muke nema nauke"
učenici OŠ "Desanka Maksimović"

Nakon predstave biće održano naučno-popularno predavanje:

"Da li ste dodirnuli zvezdu?"
Milan Milošević
Prirodno-matematički fakultet u Nišu / Astronomsko društvo Alfa

Drugog dana festivala, u subotu 21. decembra, od 10 do 15 časova posetioci će moći da uživaju u izvođenju ogleda, demonstracija, prezentacija, mini-predavanja i radionica u OŠ "Desanka Maksimović".

 

PAŽNJA! PAŽNJA! VAŽNO SAOPŠTENJE!!!

Za sledeću SUBOTU meteorolozi prognoziraju TORNADO u našem gradu! Rominjaće, sipiće, padaće ideje, pljuštaće pokušaji, vejaće zaključci, lediće se pri tlu sumnje i neuspesi! Mole se sugrađani da ipak ne ostaju u svojim kućama i da dozvole da ih obuzme vihor misli, da se prepuste bujici saznanja, da urone do dna, u samo središte TORNADA i osete snagu eksperimenata!!! Bezbedno sklonište od svega lošeg što im se toga dana može desiti neka potraže u OŠ"DESANKA MAKSIMOVIĆ", na FESTIVALU NAUKE! Garantujemo da će odavde izaći preporođeni, pametniji i nasmejani! Stoga, odbrojavajmo zajedno, još .....5..........HVALA NA PAŽNJI!

Lidija Milenković, profesor srpskog jezika

tnt2013 Festival organizuje OŠ "Desanka Maksimović" (Zaječar), pod pokroviteljstvom Centra za promociju nauke, a u saradnji sa Tehničkim fakulteto u Boru, OŠ ”Dušan Radović” (Bor), Muzejom rudarstva i metalurgije u Boru i Društvom mladih istraživača Bor. Na festivalu učestvuju: Deca iz zaječarskih vrtića; OŠ “Ljuba Nešić” (Zaječar); OŠ “Ljubica Radosavljević Nada” (Zaječar); OŠ “Đura Jakšić” (Zaječar); OŠ “Hajduk Veljko” (Zaječar); OŠ “Jeremija Ilić Jegor” (Rgotina); OŠ “Vuk Karadžić” (Veliki Izvor); OŠ “Dušan Radović” (Bor); Gimnazija Zaječar; Tehnička škola Zaječar; Medicinska škola Zaječar; Univerzitet u Beogradu; Tehnički fakultet u Boru; Univerzitet u Nišu, PMF Niš; Megatrend Univerzitet, Fakultet za menadžment Zaječar; Zavod za javno zdravlje “Timok” Zaječar; Apoteka Zaječar i Vodovod Zaječar – Fabrika Vode.

Više informacija o Festivalu nauke u Zaječaru i Karavanu nauke TNT možete naći na Facebook stranici.


Komentari

  • Miki said More
    @Sveta
    Pa nije potrebna nikakva sila da... 13 sati ranije
  • Aleksandar Stanišev said More
    U američkom jeziku koristi se brojevni... 14 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Siniša, ovaj sajt nije moj, ja sam samo... 2 dana ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Dobijate besplatno već četvrt veka... 2 dana ranije
  • Sveta said More
    Pa i nije dat odgovor na pitanje. Tačno... 4 dana ranije

Foto...