U sredu, 17. oktobra 2012. godine, počinje ovogodišnja Škola fizike. Kao i prethodnih godina Škola fizike radi u OŠ "Učitelj Tasa" u Nišu, svake srede i četvrtka od 19:45h.

Ovogodišnja škola fizike počinje uvodnim predavanjem "Zvezda Sunčevog sistema", koje će održati Milan Milošević (Departman za fiziku PMF-a u Nišu).

 

Rad Škole fizike sastoji se od časova fizike za učenike šestog i sedmog razreda, koji se pripremaju za završni ispit iz fizike i časova za talentovane učenike koji se pripremaju za takmičenje. Časovi su organizovani po grupama od 15 do 20 učenika. Pored nastave i izrade zadataka i testova za učenike su organizovana naučno – popularna predavanja, posete festivalima, mali kućni ogledi itd.

Nastavu u školi realizuju profesori fizike, koji su u prethodnim godinama postigli značajne rezultate u radu sa talentovanom decom. Za svakog polaznika škole postoji pripremlјen materijal sa zadacima i podsetnik oblasti koja se obrađuje.

Više informacija o ovogodišnjem ciklusu Škole fizike možete da saznate u flajeru (PDF) ili na sajtu Društva fizičara Niš ili zvaničnom sajtu Škole fizike.


Komentari

  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 1 dan ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 2 dana ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 3 dana ranije
  • Milan Mijić said More
    Promena da se umesto Peking na engleskom... 3 dana ranije

Foto...