predavanje_120x100PANČEVO, 21. oktobar 2010. (TV Pančevo)
– Astronomsko udruženje „Milutin Milanković“ organizovalo je predavanje u Pančevačkoj gimnaziji. Predavanje o astronomiji održao je Jovan Aleksić član Astronomskog udruženja „Rudjer Bošković“ iz Beograda.

Članovi Astronomskog udruženja „Milutin Milanković“ iz Pančeva odlučili su da organizuju predavanja o astronomiji učenicima Gimnazije. Prema rečima Filipa Leskaroskog člana ovog udruženja, o astronomiji srednjoškolci malo znaju i ova predavanja biće prilika da se učenici pančevačke Gimnazije upoznaju sa osnovnim pojmovima .

- Ovo je prvi put da Astronomsko udruženje „Milutin Milanković“ iz Pančeva saradjuje sa Gimnazijom na ovaj način. Ovo je bila ideja našeg udruženja i nastavićemo saradnju sa Gimnazijom, na svim poljima. Već smo razgovarali sa direktorkom Gimnazij, rekla je da je ovo dobra ideja i očekujemo uspešnu saradnju, Rekao je Filip Leskaroski, predsednik astronomskog udruženja „Milutin Milanković“.

Učenici trećeg razreda Gimnazije imali su priliku da čuju predavanje na temu „Sunce- fabrika energije“ . Oduševljeni su idejom o ovakvim predavanjima sa kojima nisu imali priliku da se često susreću.

- Želeo bih da ima više ovakvih dešavanja u Gimnaziji, ovde sam jer je tema zanimljiva i zanima me da više znam o tome, kazao je učenik zrećeg razreda.

- Zanimljivo mi je predavanje, jer se ne viđa svakog dana ovakvo predavanje. Mnogi ne znaju o čemu se radi, gledanje u zvezde misle da je to astronomija. Međutim to je mnogo više, treba predstaviti na pravi način astronomiju možda će neko naći zanimljivost u tome, rekla je učenica Gimnazije.

Članovi Astronomskog udruženja „Milutin Milanković“ iz Pančeva nastaviće sa akcijom predavanja o astronomiji u Gimnaziji i u drugim školama.

 

Author: Filip Leskaroski

Komentari

  • Boris SaksidayA9e3 said More
    Baš lepo!Što više toga,..... dođe... 7 sati ranije
  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 3 dana ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 3 dana ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 4 dana ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 4 dana ranije

Foto...