U četvrtak, 19. juna Astronomsko društvo “Alfa” i Departman za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu organizuju naučno popularno predavanje:

Mitovi i zvezde

Predavač će biti prof. dr Dragan Gajić, redovni profesor PMF-a i predsednik AD “Alfa”. Profesor Gajić će na predavanju govoriti kako o astronomskim i astrofizičkim karakteristikama nekih zanimljivih objekata u svemiru tako i o verovanjima koja su vezivana za ove objekte u kulturama drevnih naroda.

Predavanje počinje u 19:30 časova, u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta (ulica Višegradska 33). Direktan prenos predavanja možete da pratite na sajtu Astronomskog društva "Alfa", na sajtu "Svet nauke" i na sajtu Ustream.

Ako vremenski i posmatrački uslovi budu dobri, nakon predavanja biće organizovano posmatranje Meseca i Saturna sa parkinga PMF-a.

Milan Milošević
Author: Milan MiloševićWebsite: http://www.svetnauke.org

Urednik i vlasnik sajta. Diplomirao fiziku, a sada je student doktorskih studija i istraživač-pripravnik na Prirodno matematičkom fakultetu u Nišu. Najviše ga interesuje astrofizika, kosmologija i inflacija, a najveći deo svog slobodnog vremena posvećuje popularizaciji i približavanju nauke mladima. Dugogodišnji borac za razotkrivanje astrolagarija i ostalih kvazinauka na Internetu, i šire.

Neki tekstovi:


Dodaj komentar


 


leksikon 190


 

stranica posmatraci2019


 

CURRENT MOON


tvastronomija18