Siguran sam da je i Ajnštajn mnogo puta pogrešio pre nego što je izmislio sijalicu.
Američki mislilac Homer Simpson.

Sinoć je u pabu Zenit (NS) održan peti pab kviz Kluba studenata fizike novosadskog PMF. Uoči početka nebo je bilo mračno i organizatori kviza su se pribojavali da će takmičara i publike biti malo. Pa i jeste došlo nešto manje ljudi nego na prethodni kviz, što zbog tog lošeg vremena, što zbog perioda godišnjih odmora i odlaska na letovanje. Ali, s druge strane, nepodeljeno je mišljenje da je ovaj kviz bio do sada najkvalitetniji i najprijatniji. 

Gledali ste verovatno neki kviz na televiziji. E ovaj je drukčiji. Sasvim drukčiji. Oni prvi, televizijski, su naporni, a ponekad i sumorni. U pozadini ide neka dosadna, ponekad i iritirajuća muzika, voditelj(ka) u rukama drži neki tablet i čita pitanje kao da je u pitanju parnični zapisnik. I pravi se da razume to što čita. Ili se opet ide u drugu krajnost pa se voditelj kliberi, izveštačeno veselo i govori stereotipne primedbe, komentare i šale kojima se svi smeju samo zato što se to od njih očekuje i jer je to red.

E u ovom kvizu sve je to drukčije. Ovde je uzavrela atmosfera isprekidana praskavim smehom i zbilja duhovitim primedbama. I ono što stalno ističem: takmičari su dobro obrazovani i imaju veliko znanje i to ne na pamet naučeno iz priručnika, nego znanje na osnovu logike i razumevanja. I ovog puta prvoplasirana ekipa je od 81 maksimalnih bodovo osvojila 52. Ok, možda vam se to ne čini mnogo, ali to je zato što niste čuli pitanja. Ona su užasno teška, a pokrivaju sve oblasti nauke umetnosti i sporta. 

Na žalost, nisam na vreme pribavio nazive ekipa i konačne rezultate kviza i zato je ovaj izveštaj tako kratak i štur. 

Iz članka Pab kviz za studente fizike u Novom Sadu

Zenit je knjižara, ali pab knjižara u kojoj dok čitate knjigu, pričate s prijateljima (drugi tamo i ne odlaze), možete da popijete kafu, pivo ili nešto treće. Jako prijatno mesto u kome se govori tiho (sem kad je kviz), a smeje glasno. 

E dakle tamo u toj knjižari-pabu, Departman za fiziku novosadskog PMF, a u saradnji sa agencijom Retro Digital i sa pomenutom knjižarom organizovao je kviz za studente fizike. 

 

Foltografije (ceo album se nalazi ovde):

 

AZCL4703 copy

AZCL4709Crop

AZCL4711 copy

AZCL4717 copy

AZCL4721 copy

AZCL4759 copy

AZCL4765 copy

AZCL4782 copy

AZCL4785 copy

AZCL4806 copy

AZCL4809 copy

AZCL4813 copy

AZCL4821 copy

AZCL4824 copy

AZCL4842 copy

AZCL4879 copy

AZCL4885 copy

POGLEDAJTE CEO ALBUM FOTOGRAFIJA (140 FOTOGRAFIJA) 

 
Ipak i pored svega rečenog želim ovom prilikom da javno iznesem svoj protest. Do sada je važilo pravio da ekipa sa najmanjim brojem bodova dobija od organizatora piće, ali je ovog puta to pravilo iznenada promenjeno pa je tako ovu važnu nagradu dobila predzadnja ekipa. Ja sam inače nameravao da se prijavim za kviz osnovano računajući na ovu nagradu i zato sam sada oštećen. Nije imalo smisla da se žalim organizatoru jer je to novo pravilo uveo organizator.

 


Četvrti Pab kviz za studente fizike u Novom Sadu
Treći Pab kviz za studente fizike u Novom Sadu
Drugi Pab kviz za studente fizike u Novom Sadu
Pab kviz za studente fizike u Novom Sadu
Otkud Pab kviz?