Photo0229
Photo0231
Photo0234
Photo0235
Photo0238
Photo0239
Photo0241
Photo0237

Astronomsko udruženje „Milutin Milanković” i druge godine organizuje astronomski kamp. Ove godine astronomski kamp „Milutin Milanković” održaće se 17. i 18. septembra (subota i nedelja).

Novitet u odnosu na 2010. jeste lokacija, pošto je astronomski kamp prebačen u Rekreativni centar „Čardak” nadomak mesta Deliblato. To je učinjeno zbog smeštajnih kapaciteteta koje ovo mesto nudi, boljih uslova za posmatranje, konferencijske sale za predavanja i ostalih pogodnosti za realizaciju ovakvog događaja na visokom nivou.

Za sada je u planu šest predavanja, a pet predavača potvrdilo je siguran dolazak. Organizatori su predvideli i druge aktivnosti kao što su posmatranja teleskopima, projekcije filmova, različite edukacije itd.

Cenovnik Rekreativnog centra „Čardak”:

  • Noćenje.............................760 dinara
  • Noćenje s doručkom.........860 dinara
  • Pun pansion....................1060 dinara

Dolazak na kamp potvrdili su astronomi amateri iz Vršca, Zrenjanina, Novog Sada, Bačke Palanke i Kruševca. Pored toga, organizatori su u saradnji s AD „Ruđer Bošković” iz Beograda obezbedili projekcije u digitalnom planetarijumu uz prateća predavanja, 17. septebmra u večernjim satima.

Pozivamo sve zainteresovane goste i članove ostalih astronomskih udruženja iz zemlje i regiona da nam se pridruže na ovoj manifestaciji.

Svi koji budu želeli da se prijave mogu to učiniti putem telefona 063/ 199 - 23 - 44 (Vladimir), 064/ 866 - 22 - 02 (Filip), 065/ 280 - 30 - 24 (Slavomir) ili imejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Predavanja:

  • Goran Pavičić, AD „Ruđer Bošković” – predavanja u digitalnom planetarijumu
  • Jovan Aleksić, AD „Ruđer Bošković” – „Kosmičke kiše”
  • Dragan Lazarević, Prirodnjačko društvo „GEA” Vršac – „Gagarinov
    poduhvat”
  • Goran Tomin, AU „Milutin Milanković” Pančevo – „Crne rupe”
  • Marko Štetin, AU „Milutin Milanković” Pančevo – „Sunce”

Dođite na Čardak da se upoznamo, družimo, zabavimo, posmatramo najlepše objekte na nebu i steknemo nova iskustva iz astronomije.

Očekujemo vas jer nauka jeste bitna!