Ministar nauke, tehnologije i inovacija Malezije Datuk Fadilah Jusuf je rekao da se nastavlja sa razvijom nacionalnog kosmičkog programa koji, izmedju ostalog obuhvai i misiju još jednog malezijskog kosmonauta na MKS. 

Kosmički program Malezije uključuje gradnju kosmičkog centra, lansiranje satelita, izlazak kosmonauta u otvoreni kosmos (!), čak i letove na Mesec.

Godine 2007. prvi malezijski kosmonaut lekar Musafer Šukar je kao član posade jednog od kosmičkih brodova “Sajuz” obavio misiju na MKS. Njegov let je izazvao pravi “kosmički bum” u Maleziji, doprinevći velikoj popularnosti kosmičkih letova. Ubrzo posle toga, jedan od Kongresa učenisnika kosmičkih letova održan je u Maleziji i to baš u vreme svadbe doktora Ćukara na kojoj je bilo preko stotinu kosmonauta i astronauta iz celog sveta.Budući razvoj kosmonautike

... to već uveliko rade, dok je Indija već poslala aparat u mesečevu orbitu). U trećem krugu će se najverovatnije nalaziti Iran, Izrael, Argentina, Južna Afrika, Pakistan, Malezija, Severna Koreja, Indonezija, ...
Grujica Ivanović
Author: Grujica Ivanović
Menadžer planiranja električnih mreža u australijskoj kompaniji Ergon Energy, magistar elektrotehnike. Napisao je veliki broj članaka iz oblasti istraživanja kosmosa koji su objavljeni u časopisima "Galaksija", "Front", "Duga", "Planeta", "Astronomija", "Astronomski magazin", Spaceflight i “Vasiona”, i u dnevnim listovima "Politika", "Večernje novosti" i "Srpska reč". Takođe, u časopisu Power Transmission and Distribution objavljuje stručne tekstove iz elektrotehnike. Pre odlaska u Australiju radio je u EPS/"Elektrokosmet", dok je na RTV Priština uređivao televizijske emisije “Horizonti nauke” i “Ekološki krug”. Autor je dve knjige iz kosmonautike: "Kosmički vremeplov" (1997, BIGZ, Beograd) o prvim programima čovekovog leta u kosmos i "Salyut: The First Space Station - Triumph and Tragedy" (2008, Springer-Praxis, London-New York) o tragediji posade prve orbitalne stanice "Saljut". Jedan je od inicijatora projekta prvog srpskog veštačkog satelita "Tesla-1". Član je Britanskog interplanetarnog društva i Instituta inženjera Australije.

Zadnji tekstovi: