kalendar ASTRONOMSKI KAMP 
«Letenka 2020» 
od 16. do 19. jula.

Letenka, Fruška gora

Long: 19° 41' E 
Lat. 45° 08' N

 AKLetenka 1Letenka (poljana dole blizu sredine slike) u nepregenoj šumi. 

Letenka na Fruškoj gori je dobro, hvala na pitanju. Evo ovih dana livada na njoj se kosi, popravljaju neki detalji i tako ona u spokoju očekuje početak leta, a sa letom i astronomski kamp.

Inače naselje Letenka je tokom pandemije služilo kao stacionar za povratnike iz inostranstva koji su tu provodili neko vreme (dve nedelje) u izolaciji tj. dok se ne utvrdi da su zdravi kada su puštani kućama.

AKLetenka 2

Nije da je to gotova stvar, ali kako sad stoje stvari postoje dobri izgledi da će naš kamp da se održi kako i bilo planirano. Do 16. jula, kada kamp počinje, verujemo biće otvorene i državne granice pa će svi naši prijatelji iz inostranstva pohrliti nama u susret.

Znači, planirajte da u julu vidite svoje astronomske prijatelje na Letenki. I svakako čitajte vesti o kampu, jer i pored gašenja epidemije, zdravstveno stanje je rovito.

Ima inače nekoliko razloga za optimizam. Kamp je na otvorenom, leto je, toplo je a sve su to stvari koje ovaj virus ne voli. Tako se bar priča.

AKLetenka 3Pogled iz ptičje perspektive

Sve važno o našem astronomskom kampu naći ćete u tabeli ispod. U pitanju je kolekcija članaka koji razjašnjavaju sve ili skoro sve o kampu. Ako ipak imate neko pitanje o kampu, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
 
SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU Da najavite svoj dolazak pišite ovde Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Najčešća pitanja i odgovori (u izradi)
Koliko to košta (u izradi)
Autobuski prevoz (u izradi)
 
English
 
2019 07 13 15.01.20 1
Zajednička fotografija učesnika kampa 2019.
 
Stranice posvećene dosadašnjim kampovima
 

Albumi fotografija sa AKL 2019.
AKL 2018 - kako su ga videle ptice
Odličan kratki film o AKL 2018
Albumi fotografija sa prošlogodišnjeg kampa

  
2015 07 18 19.09.25