Iako je do kraja prijavljivanja za naučno-obrazovne programe Istraživačke stanice Petnice u 2014. godini ostalo još 2 nedelje, broj pristiglih prijava srednjoškolaca iz svih krajeva Srbije, ali i sa prostora cele bivše Jugolavije, je veći nego prethodnih godina.

ISP2014---Baner-raster

Istraživačka stanica Petnica svake godine u oktobru mesecu raspisuje konkurs za prijavljivanje srednjoškolaca za učešće na nekom od celogodišnjih programa namenjenih talentima iz oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka. Svake godine, nakon rekonstrulcije i modernog opremanja laboratorija, u Petnici može da boravi 1200 do 1500 učesnika nekih od obrazovnih programa.

„Petnica zahvaljujući novim kapacitetima može da primi skoro duplo više učesnika programa za srednjoškolce. Ono što je važnije jeste da je sada moguće realizovati male naučne projekte koje osmišljavaju sami srednjoškocli na modernoj opremi iz svih oblasti. Čak nas je i EU okarakterisala kao najmoderniji centar za rad sa talentima u ovom delu Evrope.“ – kaže Nikola Božić, rukovodilac u Istraživačkoj stanici Petnica.

Petnica-biolozi

U prethodnih mesec ipo dana prijavljivanja na adresu ove naše prestižne organizacije za rad sa talentima već je pristiglo preko 1000 prijava za učešće na programima u narednoj godini. Iz Petnici potvrđuju da do kraja prijavljivanja očekuju još ovoliko prijava.

„Sredinom decembra se u Petnici okuplja preko 60 stručnih saradnika sa svih oblasti koje se proučavaju u Petnici, sa različitih instituta i fakulteta, kako bi zajedno sa stručnim radnicima Istraživačke stanice, proćitali sve pristigle prijave i izabrali one najmotivisanije za samostalno usavršavanje i napredovanje u nauci.“ – dodaje gospodin Božić.

Istraživačka stanica Petnica, koja postoji već 32 godine, za svoj inovativni rad u obrazovanju sa talentima i mladima koji vole nauku je dobila različita priznanja u zemlji i inostranstvu, među kojima je i podrška UNESCO.

O načinu prijavljivanja za programe u Petnici možete pogledati više na linku: http://www.petnica.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=39

Anterfile

Oblasti u Petnici

Astronomija, fizika, matematika, elektronika, robotika, programiranje, biologija, biomedicina, geografija, geologija, hemija, biohemija, ekologija, lingvistika, psihologija, antropologija, arheologija, istorija, sociologija, dizajn...

***

Kontakt: Nikola Božić 063205620.