Kojaje sada godina po Kineskom kalendaru?

ZmajDanas je Kineska Nova Godina - drugi mlad Mesec posle zimskog solsticijuma - označavajući početak 4707. godine po njihovom kalendaru i početak Godine Tigra. Po njihovom kalendaru, postoji 12- godišnji ciklus koji reperezentuje životinje. Svaka godina je nazvana po jednoj: pacov, vo, tigar, zec, zmaj, zmija, konj, ovca, majmun, petao, pas i svinja. Prema njihovom zodijaku, svi oni rođeni ove godine biće nepredvidivi, buntovni, snažni, strasni, odvažni, impulsivni, podsticajni, iskreni, nežni, darežljivi... Takođe mogu biti neumorni, nepromišljeni, nestrpljivi, sebični, agresivni i nepredvidivi.

Životinjski znak se dodaje i svakog meseca u kome je osoba rođena, a druga se dodaje na svaki sat određenog dana. Na taj način, svaka osoba uz svoj datum može da ima nekoliko zodijačkih životinjskih znakova.

Kinezi, srećna vam Nova godina!

Ako vas interesuje kineski kalendar onda kliknite ovde!

Draško Dragović
Author: Draško Dragović
Dipl inž. Drago (Draško) I. Dragović, napisao je više naučno popularnih knjiga, te više stotina članaka za Astronomski magazin i Astronomiju, a učestvovao je i u nekoliko radio i TV emisija i intervjua. Interesuje ga pre svega astronautika i fizika, ali i sve teme savremenih tehnologija XXI veka, čiji detalji i problematika često nisu poznati široj čitalačkoj publici. Izgradio je svoj stil, lak i neformalan, često duhovit i lucidan. Uvek je spreman na saradnju sa svojim čitaocima i otvoren za sve vidove komunikacije i pomoći. Dragovićeve najpoznatije knjige su "KALENDAR KROZ ISTORIJU", "MOLIM TE OBJASNI MI" i nova enciklopedija "NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJA SU PROMENILA ISTORIJU ČOVEČANSTVA"

Zadnji tekstovi: