Povodom 10 godina od kako izlazi Astronomski magazin i povodom Međunarodne godine astronomije (sve uz zakašnjenje od preko mesec dana) redizajnirali smo sajt i krenuli sa novom tehnologijom. Posla je bilo isuviše da bismo sajt do kraja uredili. Ostalo je još dosta toga što treba uraditi, ali to ćemo morati u hodu. Pokazao se kao prevelik problem da ceo AM prebacimo u Joomlu! Zato će od sada postojati Novi i Stari AM, ali stari će biti povezan sa novim linkovima. Primetićete da se sa desne strane ponekad otvara kontekstni meni koji vodi na "Još u starom AM". Usput, ćemo važnije tekstove iz starog prebacivati u novi AM.

Ima još nekih novina. Otvorene su neke nove rubrike, uveden je Blog AM, a komentri bi sada trebalo da se mnogo ažurnije postavljaju. I otvorena je mogućnost replike na kometare. Ipak, za opširnije rasprave preporučujemo naš forum.

Blog je namenjen za članke koji nisu baš čvrsto vezani za astronomiju, ali su zanimljivi i šteta je da ih ne podelimo sa vama. Ko su bogeri? Pa, videćemo. Neki su se već javili...

Naravno, nova tehnologija donosti mnogo novih pogodnosti, ali, s druge strane, moramo se pomiriti sa nekim ograničenjima, pa i sa šablonskim izgledom sajta. Nadamo se da će vam biti prijatno da šetate po novom sajtu. Javite svoje primedbe, prijavite greške. Naravno, grešaka ima i to upadljivih, ali strpite se još malo. Narednih dana trebalo bi ceo sajt da bude bolji.

Srdačno vas pozdravlja vaš AM