Astronautika: misije


Nakon prošlomjesečnog medijskog predstavljanja Istarskog ulaska u Google Xprize, međunarodnu utrku na Mjesec, ekipa iz Astronomske udruge Vidulini s svojim članovima i suradnicima ubrzano radi na pripremi tehničke konferencije ovog projekta.

veli-joze_14
„Mock up“ model landera tipa Veli Jože

Vrijeme održavanja ove konferencije zakazano je za početak februara naredne godine. Na radnom dijelu dvodnevne konferencije sudjelovati će svi članovi tkz A-tima a za one koji nebudu mogli fizički prisustvovati biti će osigurana video veza. U međuvremenu radi se na izradi novog modela prototipa Mjesečeva rovera koji će poslužiti kao osnova za daljni rad na projektu. Astronomska udruga Vidulini uključena je u međunarodni projekt SYNERGY MOON (dvijestotinjak znanstvenika, inženjera, entuzijasta iz 18 zemalja svijeta).

histrohod_14
Rover Histrohod za vrijeme jednog od ispitivanja

Pozivamo sve zainteresirane koji svojim radom žele uzeti učešće u projektu da nam se jave putem kontakt-obrasca na web stranicama Istarskog svemirskog programa; www.astronautika.com .

Astronomska udruga Vidulini pokrenula je vlastiti svemirski program 01. maja 2009. godine, a osim radova na Mjesečevom roveru tu su još i projekti stratosferskih sondi te malog satelita u Zemljinoj orbiti. Medijski pokrovitelj Istarskog svemirskog programa te skorašnje konferencije  RegionalExpress redovno će donositi nove informacije o aktualnim događanjima.