Već drugi put za redom odlazim na MM 2010 u Višnjan. Ovaj put nas ide više iz Srbije nego prošli put (4), ovog puta ima nas ukupno sedmoro. Iz Bačke Palanke put Višnjana krenuli su  članovi AD Univerzum:

1. Janko Mravik, predsednik
2. Stevan Erdeg, potpredsednik
3. Goran Ševo, član AD Univerzum
4. Marko Blečić, član AD Univerzum

Goran Ševo je trebao da se takmiči u MM.

Iz AD Novi Pazar krenuli su:

1. Enes dr Maljevac, predsednik
2. El jesa Hubanić, sekretar

Njima je ovo bio prvi put da idu u Višnjan. U Beogradu sam im se priključio i ja. Nešto iza Sremske Mitrovice sačekao nas je Radan Mitrović sa članovima Skopskog astronomskog društva ukupno njih 4. Tako se mala ekspedicija uputila put Zagreba, gde smo noćili jednu noć. Mi smo krenuli još u četvrtak 08.04. 2010., a Janko sa svojima je krenuo dan kasnije.

Mi smo u Zagrebu spavali u jednom Hostelsu koji nam je Radan rezervisao preko interneta. Smeštaj je bio odličan soba je bila prostrana 4x4 sa sedam kreveta. Evo slika sa recepcije i hodnika Sobu nisam slikao jer ne može da stane aparat.

recepcija

Slika 1: Recepcija u hostelsu Carpe Diem

Pošto smo se smestili otišli smo svi da prošetamo gradom. Trebali smo uveče da se sretnemo i sa našim prijateljem Vidom Nikolićem. Prvo nas je Radan vukao po gornjem gradu, kamenim vratima, Markovom trgu a onda smo otišli do centra grada. Tu smo se, na trgu Bana Jelačića, sastali sa Vidom. Inače Vid radi u klubu kniževnika. Potom smo razgledali Sunčev sistem (Merkur, Veneru itd.)

sunce

Slika 2: Kod Sunca Radan i El jesa

 Radan

Slika 3: Radan pored Merkura
Author: Dragan Radmilović