PICT0009-1

Emisija za popularizaciju nauke, Globus startuje na talasima Radio Pančeva, 15, avgusta. Najviše ćemo se baviti astronomijom. Svake nedelje u vremenu od 10 do11 časova imaćete priliku da se informišete o značajnim dešavanjima u svim astronomskim društvima u državi i regionu. Prvi će se telefonski uključiti u emisiju Zoran Tomić iz Kruševca. Odlična prilika da se informišemo šta radi i kako funkcioniše najmlađe astronomsko društvo u državi. Gledaću da se u svakoj emisiji uključi predstavnik nekog drugog  udruženja .Sledeća emisija je rezervisana za AU iz Niša i Novog Sada. Predstaviću takođe i šta rade astronomi amateri : Zagreba, Splita,Solina Tuzle, Skoplja itd. Od septembra će dolaziti i gosti. Prvi će biti predsednik Saveza astronoma amatra Srbije Dragan Radmilović.  Svetska godina biodiverziteta neće mimoići ovu emisuju jer će sem lokalnih gostovati i poznati ornitolozi iz Beograda.

Slušaocima će biti predstavljani časopisi koji se bave popularizacijom nauke. Tu mislim i na one koji su prestali da izlaze a postoje šanse da ponovo vide svetlost dana.  Naravno mislim na naš omiljenu Astronomiju.
Neće se zaboraviti podsećanje na najveće i najpoznatije naučnike sa našeg YU prostora kao što su: Bošković, Tesla, Pupin,Milanković a  i one koji su pogotovu kod nas u Pančevu neopravdano nepoznati. Ovde mislim na velike naučnike kao što je Andrija Mohorovičić i Leo Brener.
Molio bi sve one koji vole Astronomski Magazin da mi šalju: sugestije, primedbe i interesantne linkove na:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radio Pančevo se jednostavno sluša:
http://rtvpancevo.rs/Radio/onLine-radio/uzivo-radio-panevo.html
Veliki pozdrav iz grada na Tamišu.
Author: Momčilo Mrčković