Besplatna knjiga Vama na dar

astrognozija muminovic naslovnicaBez obzira da li ste već kupili knjige za čitanje preko praznika, možda niste to bili u mogućnosti ili ste pak zaboravili na dobro štivo Astronomska udruga Vidulini potpuno besplatno i bez reklama Vam poklanja vrijedno štivo o zvijezdama. Astrognozija, Putovanje kroz sazviježđa, knjiga o nebeskim ljepotama iznad naših glava napisana je 1989. godine od strane Muhameda Muminovića, astronomskog barda sa područja bivše Jugoslavije.

Knjigu već odavno nije moguće nabaviti a mala je vjerojatnost da ćete na nju naići čak i u antikvarijatima.

Muminovićev zanimljiv stil pisanja omogućava da knjigu čitate i kao svojevrsni roman o zvijezdama i sazviježđima te objektima dubokog svemira koja se tamo nalaze.

Uredništvo prvog hrvatskog elektroničkog časopisa za astronomiju i astronautiku „M111“, u suradnji i uz dozvolu autora knjige, priredilo je njezino elektroničko izdanje u PDF formatu. Za PDF pripremu zaslužan je Tihomir Samardžija.

Ovu vrijednu knjigu (uz još nekoliko ranije priređenih) možete potpuno besplatno preuzeti sa web stranica časopisa www.m111.org. Na meniju sa lijeve strane odaberite stavku „E-biblioteka“, skinite nekoliko Mb podataka i uživajte u nebeskim zanimljivostma. Naravno, tu su i svi dosad izašli brojevi časopisa koje također slobodno skinite, pregledajte, pročitajte. Nema reklama, nema logiranja, nema potvrde identiteta, nema iritirajućih video materijala – samo užitak u autorskim materijalima za one željne znanja.

Muminović je osamdesetih godina bio voditelj Opservatorije Čolina kapa na Trebeviću iznad Sarajeva, tada najmodernije zvjezdarnice na području biše države, autor je dvadesetak knjiga s područja astronomije.

Uredništvo časopisa „M111“ zahvaljuje Muminoviću na dosadašnjoj suradnji i njegovom prihvaćanju počasnog mjesta u uredništvu.