Tijekom prekjučerašnje svemirske šetnje dvoje američkih astronauta ostalo je na pola sata zaglavljeno u svemiru. Prilikom obavljanja eksperimenata izvan ISSa astronauti Steve Bowen i Alvin Drew iznenada su nakon dva sata posla ostali blokirani na robotičkoj ruci kojom ih se „prevozi“ uokolo ISSa. Robotička ruka odjednom je prestala reagirati na komande Scott Kelly i Mike Barratt koji su iz modula „Cupola“ njome upravljali. Pokušaji pokretanja robotičke ruke nisu davali rezultata, a Bowen i Drew su nakon desetak minuta mirovanja kratko upitali svoje kolege; „Koliko ćemo još tu stajati?“

robotic_arm_ISS
Astronaut na robotičkoj ruci ISSa

Problem je riješen tijekom narednih dvadesetak minuta. Kelly i Barratt su u međuvremenu prešli u modul Destiny te odande uspjeli pokrenuti robotičku ruku. Nakon toga, astronauti izvan ISSa odradili još nekoliko sati izvan sigurnosti Postaje.

Prema NASAinoj današnjoj izjavi za medije nezna se što je uzrokovalo prekid rada robotičke ruke. Tijekom dugih pola sata neizvjesnosti astronauti su bili potpuno mirni i izvan opasnosti rečeno je u priopćenju.