1. Čovek nema šta da traži na Mesecu niti na bilo kom drugom nebeskom telu - uz daleko manje troškove daleko bolje može da ga zameni mašina/robot.. Odlazak na Mesec je bio deo pretstave, demonstracija moći i mogućnosti/sposobnosti jedne političke sile. NARAVNO, i simbolička prilika da čovek napusti svoju kolevku. Cena slanja ljudi na Mesec je besmisleno visoka i nema razloga ulagati u to (mimo navedenih motiva)...bar ne u ono vreme (misjama Apolo je zamereno cirkuzanstvo... počeli da igraju golf i slično..... čovek tada nije imao neku značajnu ulogu osim da bude deo pretstave ali i kao opitni miš..).
2. Potcenjivanje tehnoloških mogućnosti tog vremena je neosnovano i PROIZVOLjNO. Slanje čoveka na Mesec je izuzetano složen i skup poduhvat ali nikako nedostižan i neostvatljiv.
. Za pokretača teme:
Mislim da treba manje pažnje pridavati otvaranju ovakvih tema. Posle svega (a mnoooogo toga je bilo) shvatio sam da nema svrhe baviti se time. I kome se uopšte obraćati? Da su oni koji su stali na stranu ovakvim besmislicama (tj. postali deo opšte paranoidne euforije) bili kadri da promišljaju (a NE da izgrade utisak zasnovan na odokativnim procenama) sigurno nebi ni došli u poziciju da donesu ovakve zaključke. Zapitajmo se O ČEMU mi ovde uopšte debatujemo...da li je Zemlja ploča?? da li je čovek bio na Mesecu? da li... ... ...
Na ovakvim temama se nepotrebno sudare dva različita doživljaja sveta - ako neko želi da VERUJE neka mu! šta me briga za njihove argumente, neću ni da znam! previše je toga. Svako ima pravo na svoje mišljenje.. svako misli da je u pravu i kako dopreti do takvih?? To je deo naopakog utiska da se sve može relativizovati..nema tu leka. Pa bih odavde apelovao da u buduće usmerimo pažnju i energiju u NAŠE stvari, nas radi. Sajtova sa alternativnim viđenjima bar ima na pretek pa svako može da bira.. pa da se izbegnu prazne i neplodne rasprave u kojima se najlakše izlije žuč (kao ja sada..)...
Pa neka im Veliki Mars, Smak sveta svakih pola godine, Apoloskepticizam,....... ako oni nemaju problem sa tim što bi bilo ko drugi brinuo i trpeo aroganciju neosnovanog argumentovanja.

Author: Gost