Pozdrav svima,

Kao sto znate ove godien Astronomska opservaotrija obelezava 125. godina postojanja i rada, sto je ujedno i jubilej astronomiej u Srbiji.

Ovim povodom Centar za promociju nauke (www.cpn.rs) organizuje jednodnevno okupljanje astronoma amatera. Ideja je da se tokom trajanju izlozbe povodom 125 godina astronomije u Srbiji koja ce biti u Galeriji nauke i tehnike SANU u Beogradu, okupe predstavnici astronomskih drustava, skolskih astronomskih sekcija, administratori sajtova i foruma sa astronomskom tematikom...

Tom prilikom cemo imati priliku da cujemo planove Centra za promociju nauke u vezi sa promocijom astronomije. Medjutim glavni razlog okupljanja treba da bude predstavljanje vasih aktivnosti na polju promocije astronomiej tokom leta i do kraja godine. Ovo ce biti i prilika da se vidi na koji nacin CPN moze pomoci realizaciju nekih buducih aktivnosti, ali i na koji se nacin sve ostale institucije mogu ukljuciti u astronomske aktivnosti CPN. Zelja nam je da sakupimo informacije o svim bogatim aktivnostima koje organizujete i da vidimo gd ei kako mozemo da pomognemo.

Domacini iz AOB ce nam tom prilikom predstaviti i prve rezultate koriscenja novog teleskopa na Vidojevici, kao i mogucnosti koriscenja vremena na ovom teleskopu. Tom prilikom voleli bismo da cujemo i kakvi su posmatracki rezultati drugih organizacija u Srbiji.

Putni troskovi i posluzenje tokom trajanja seminara bice pokriveni od strane CPN.

Termin seminara je subota 9. jun 2012. godine od 10 do 15 casova.

Molim da se za sva pitanja javite na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Prijavljivanje za ucesce na ovom skupu je otvoreno do 5. juna 2012, prkeo linka http://konkursi.cpn.rs/ljudi/login.php

Molim Vas da poziv prosledite svima za koje msilsite da moze biti zanimljivo.

Srdacan pozdrav,

Nikola Bozic
koordinator saradnje sa obrazovnim organizacijama
Centar za promociju nauke