Uspešno je završen međunarodni skup CIMUSET (International Committee for Museums and Collections of Science and Technology), koji je, uz tri sjajne izložbene postavke, organizovao beogradski Muzej nauke i tehnike.
vatrogasna_kola-1938_g
Izlozba na otvorenom - vatrogasna kola iz 1938.g. (Foto: T. Milić Babić)

Predavanja su stručno i zanimljivo prezentovana. Naročito su se, po mišljenju autora teksta, istakle prezentacije Stanka Crnobrnje, Aleksandra Luja Todorovića i Bojane Andrić (RTS, Bgd, Srbija),Vladimira Jelenkovića (direktor Muzeja Nauke i Tesle, Bgd, Srbija), Gordane Karović (Muzej Nauke i Tehnike, Bgd, Srbija), Bernarda Blache-a (Palate Decouverte, Paris, France), Saše Sepeca (Muzej Nauke i Tehnike, Bgd, Srbija) i Jutte Thorndahl (Danish Museum of Elektricity, Bjerringbro, Denmark).

V.Jelenkovic

Prezentacija V. Jelenkovića, direktora Muzeja Nikole Tesle. (Foto: T. Milić Babić)

Skup je trajao četiri dana, na različitim lokacijama u Beogradu (Konak kneginje Ljubice, Filološki fakultet, SANU i Muzej nauke i tehnike). Imao je oko 60 - 70 učesnika, a završio se u nedelju, 13. septembra, trodnevnom ekskurzijom po Srbiji.

Prirodnjacki-muzej

Deo izlozbe koja je pratila CIMUSET - eksponati Prirodnjackog muzeja. (Foto: T. Milić Babić)

Prirodnjački muzej je CIMUSET - u prisustvovao sa jednim delegatom (autorom teksta) i zahvaljuje se Muzeju organizatoru na prijatnom i značajnom iskustvu koje mu je omogućeno.

Još o ovojmanifestaciji

Tri izložbe u BG


Author: Tatjana Milić Babić