Jupiter i Venera u zagrljaju proslave praznika rada

Praznik rada ne tako davno bio je „must have“ događaj. Danas je to pomalo izblijedjeli spomenar na nastojanja običnog, normalnog, radno-aktivnog stanovništva i njihovih ukućana da svojim radom osiguraju svoje ljudske životne potrebe. Ove, nulte godine poslje korone nanovo imamo prigodu zajedno proslaviti prvi maj, prvi svibnja, Praznik rada pa makar i u atmosferi sjetne natruhe nekadašnjeg praznika i događanja.

ALI..

venera jupiter 01052022

Nebeska prostranstva nisu zaboravila na nas. Najsjajniji planeti Sunčeva sustava, Jupiter i Venera ovog prvog svibnja nulte godine poslje korone iliti 2022. godine poslje Krista (naše ere) sat vremena prije izlaska Sunca nad istočnih horizontom pripremili su nam veliko događanje koje nazivamo konjukcijom.

Sunce prvog dana petog mjeseca ove godine izlazi u 05:54. Jupiter izlazi u 04:29 a Venera u 04:31. Sasvim dovoljno da oko 05:00 nisko nad istočnim obzorom, koje će od tmine prelaziti u jutranje nijanse tamno-plave boje a potom u koloritno jutro, vidimo ova dva planeta sljubljena jedno s drugim. Nalaziti će se prividno jako, jako blizu, na trenutke nam se može učiniti da su jedno. Baš kao što nam se tijekom ne tako davne prošlosti na trenutke činilo kako će radnici i poslodavci biti jedno. U slučaju radnika i poslodavca to nije uspjelo a planeti nam ovim rijetkim nebeskim prizorom pokazuju kako je to ipak moguće. Bonus je sjajni Mars koji se nalazi poviše ovog dvojca.

jupiter venera konjukcija 01052022

Stoga, ne propustite prvosvibanjskim ranim jutrom pogledati ka istoku. Nebesa svojom predstavom daju uvertiru u lijepi i (pre)važni nedjeljni praznik za kojeg se valja pripremiti na vrijeme. Naravno to vrijedi za one koji se rano bude kao i za one koji tik u zoru dolaze kući. Spavačima donosimo ilustracije kako će to izgledati uživo uz opasku kako nije isto gledati slikice na ekranu ili ih doživjeti u realnom svijetu.  No da, što je ljepše ili bolje ovisi o tome jesmo li u aktualnom ovozemaljskom matrixu događanja prihvatili pilulu jedne ili druge boje..

venera jupiter 01052022B