ann15 logo

Sinoć je, u planetarijumu AD «Novi Sad» na Petrovaradinskoj tvrđavi, održana Astronomska novogodišnja noć (ANN) – okupljanje saradnika i prijatelja novosadskih astronomskih društava na prigodnoj zabavi i koktelu. Na početku Noći, posle pozdravnog govora prof. Dušana Mrđe, (predsednika AD «Novi Sad»), govorili su pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, Vladimir Pavlov, zatim Nikola Božić iz IS Petnice, i Bojan Sič član AD «Novi Sad» koji je stigao iz Francuske gde je na postdoktorskim studijama.

U zabavnom delu programa Janko Mravik i Miloš Gagić su svirali na fujarama - što je već postalo uobičajeno na svim našim okupljanjima.

PriznanjeGagic15Kao i prethodnih godina i ove je Savez astronomskih društava i astronomskih sekcija Vojvodine dodelio svoje priznanje. Ove godine to priznanje je pripalo Milošu Gagiću za, kako u priznanju piše, "izuzetan doprinos razvoju i popularizaciji astronomije u Srbiji, izgradnjom opservatorije i suorganizacijm Mesijeovog maratona u toku 2015. godine."

Najinteresantniji događaj večeri bila je specijalna planetarijumska projekcija, kojom je zvanično otvoren novi, digitalni planetarijum AD «Novi Sad». Nepodeljeno je bilo mišljenje publike nakon projekcije da novi planetarijumski projektor pruža ogroman broj mogućnosti za popularizaciju ne samo astronomije već i ostalih nauka.

Ostatak večeri, sve do ponoći protekao je u dobrom raspoloženju uz puno priče i dogovora o narednim astronomskim akcijama.

FOTOGRAFIJE SA ANN 2015 
ann1 ann2
ann3 ann4
ann5 ann6
ann8 ann9
ann10 ann11
POGLEDAJTE CEO ALBUM FOTOGRAFIJA SA ANN 2015 (127 fotografija)

 

Astronomska novogodišnja noć - 2015 - najava

Prethodne Noći:

Astronomska novogodišnja noć - 2014

Astronomska novogodišnja noć - 2013

Astronomska novogodišnja noć 

Najava za ANN 2012. (sa fotografijama iz ANN 2011.)

Odžana Astronomska novogodišnja noć 

Kako je protekla ANN 2012.


Komentari

  • Boris Saksida said More
    Dragane,....baš lepo!A Marino.....baš... 5 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    Ko bi sve to (barem malo!)... 5 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    R.I.P. 6 sati ranije
  • Neđo said More
    Čovjek na Mjesecu do kraja ove decenije... 16 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 22 sati ranije

Foto...